Acasă Local Dolj Liber la demolare pentru construirea cartierului chinezesc

Liber la demolare pentru construirea cartierului chinezesc

-

Firma care va demola clădirile de pe strada Caracal, nr. 132, va trebui să „curețe“ terenul de 6,7 hectare în maximum 15 zile
Firma care va demola clădirile de pe strada Caracal, nr. 132, va trebui să „curețe“ terenul de 6,7 hectare în maximum 15 zile

Primăria Craiova a postat, pe site-ul propriu, documentația de atribuire în ceea ce privește demolarea imobilelor de pe strada Caracal, nr. 132, unde ar urma să fie ridicat cartierul de locuințe. Valoarea lucrărilor se ridică la 428.962,92 de lei fără TVA. Firma care va câștiga va trebui să elibereze terenul de pe Caracal în maximum 15 zile.

Construcția cartierului de locuințe începe să intre în linie dreaptă. Primăria Craiova a postat pe site-ul propriu documentația de atribuire și invitația de participare pentru „Lucrări de demolare a imobilelor din str. Caracal, nr. 132“, locul unde ar urma să fie construit cartierul de locuințe de către firma chineză Shandong Ningjian. Contractul are o valoare de 428.962,92 lei, adică de 97.491 de euro, dând astfel posibilitatea autorității locale de a achiziționa direct aceste lucrări, fără să mai fie nevoie de scoaterea la licitație, astfel economisindu-se timp.

Aproximativ 8.000 de tone de deșeuri rezultate

Conform celor publicate pe site, firma câștigătoare trebuie să elibereze de sarcini terenul amintit în maximum 15 zile, fără a lucra pe timpul nopții. Ce trebuie să facă, concret, această firmă? Este vorba despre desființarea construcțiilor și instalațiilor nefuncționale existente pe amplasamentul de 6,7 hectare, a rețelelor de alimentare cu apă, canalizare, termoficare, a rețelelor de energie electrică aeriană și subterană și împrejmuiri. Totodată, firma va trebui să predea materialul valorificabil reprezentanților autorității locale și să transporte molozul către spații special amenajate – rampa ecologică Mofleni, conform celor stipulate în autorizația de desființare transmisă pe 30 septembrie. Totodată, în autorizație este menționat și faptul că există 25 de construcții care trebuie desființate.
În memoriul tehnic atașat documentației, elaborat de SC AMT SERVICE SRL, s-a făcut și o estimare a deșeurilor care vor rezulta în urma demolării. Vorbim despre deșeuri din fibre și sticlă (0,95 tone), beton (4.263,34 tone), cărămizi (3.148,56 tone), țigle (12,96 tone), lemn (351,11 tone), fier și oțel (44,47 tone), cabluri (0,50 tone), materiale izolante (4,62 tone) și materiale de construcții cu conținut de azbest (8,46 tone). Posibile deșeuri valorificabile ar putea fi, conform memoriului, lemnul, fierul și oțelul și cablurile.
Data-limită pentru depunerea ofertelor este 20 octombrie, ora 10.00, iar garanția de bună execuție reprezintă 10% din valoarea contractului, fără TVA.

De ce s-a întârziat atât?

Scoaterea la licitație a demolării imobilelor de pe strada Caracal, nr. 132 a fost anunțată de GdS în urmă cu aproximativ o lună, când viceprimarul Mihail Genoiu a explicat cărui fapt se datorează întârzierea procedurii. „S-a constatat că în interiorul unității există un punct de transformare al CEZ care va trebui protejat. S-a întârziat puțin cu avizul, dar nu este asta o problemă. Într-adevăr, dacă ne uităm cu atenție, pe undeva, pe la 1 septembrie, se promisese că încep lucrările. Însă, timpul foarte scurt pe care l-au avut la dispoziție partenerii noștri pentru a realiza proiectul și pentru a depune autorizația de construcție ne-au făcut și pe noi să nu forțăm această demolare și să nu o urgentăm mai mult decât trebuie. Ea și-a parcurs în mod constant pașii pe care trebuia să îi urmeze“, a explicat Genoiu în luna septembrie.

Anca UNGURENUŞ
Anca UNGURENUŞ
A absolvit Facultatea de Ştiinţe Sociale din Universitatea din Craiova, specializarea Jurnalism. Crede că poveştile oamenilor sunt cele mai importante şi de aceea, împreună cu Ana Dănescu, vrea să aducă mai aproape poveştile simple cu şi despre oameni, într-o emisiune-reportaj.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.