6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj:Trei cetăţeni străini ascunşi în mijloace de transport, descoperiţi la PTF Calafat

Dolj:Trei cetăţeni străini ascunşi în mijloace de transport, descoperiţi la PTF Calafat

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Calafat au descoperit un cetăţean afgan şi doi cetăţeni sirieni care intenţionau să intre ilegal în România, ascunşi în mijloace de transport.

 Ieri, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui camion marca Volvo, cetăţeanul turc Faruk B., de 54 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, flori din Turcia pentru Olanda. La controlul de frontieră, echipa comună formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari a descoperit, ascuns sub remorcă, pe roţile de rezervă ale camionului, un bărbat. Din verificările efectuate, s-a constatat faptul că persoana în cauză este cetăţeanul afgan Han A., de 20 de ani. Acesta a declarat că s-a ascuns pe roţile de rezervă ale camionului într-o parcare din Turcia, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În aceeaşi zi, tot la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unei autoplatforme cu care transporta autoturisme, cetăţeanul bulgar Dimitrov P., de 38 de ani. La controlul de frontieră, echipa comună formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari a descoperit în două autovehicule aflate pe platformă, doi bărbaţi ascunşi în spatele banchetelor.Din verificările efectuate, s-a constatat faptul că persoanele în cauză sunt cetăţeni sirieni, în vârstă de 41 de ani, respectiv 44 de ani. Bărbaţii au declarat că s-au urcat în autovehicule într-o parcare din Bulgaria, cu scopul de a ajunge în Germania.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră doljeni au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor, iar conform protocolului româno – bulgar, migranţii, conducătorii auto şi mijloacele de transport au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS