16.4 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCampanie de sterilizare gratuită pentru câini şi pisici

Campanie de sterilizare gratuită pentru câini şi pisici

Două organizaţii care se ocupă de protecţia animalelor sterilizează gratuit câinii şi pisicile din Oltenia
Două organizaţii care se ocupă de protecţia animalelor sterilizează gratuit câinii şi pisicile din Oltenia

Asociaţia Speranţă pentru Animale Craiova în colaborare cu Asociaţia „Romania Animal Rescue“ din SUA  a început o campanie de sterilizare gratuită pe 11 octombrie, iar ea va dura toată săptămâna, până duminică. Până acum, au fost sterilizați peste 100 de căţei şi în jur de 50 de pisici. Toţi cei care vor să sterilizeze propriul animal sau unul de pe stradă trebuie să sune la numărul de telefon 0785560307 al Asociaţiei Speranţă pentru Animale. Mai mulţi americani participă la campanie pentru că îşi doresc să schimbe situaţia animalelor care trăiesc pe străzi. Nancy Janes, preşedinta Asociaţiei „Romania Animal Rescue“, știe că la noi în oraș abandonul animalelor este o problemă și a venit în Craiova cu scopul de a opri înmulțirea animalelor care nu au stăpân.
„Acest lucru ajută deopotrivă iubitorii de animale, dar și oamenii care nu mai vor alți câini. Singura soluție este sterilizarea, doar aşa nu vor mai fi animale abandonate în stradă. Cred că guvernul trebuie să întreprindă campanii de educație. Oamenii trebuie responsabilizați, să învețe să facă lucruri corecte, nu doar să fie trași la răspundere când greșesc. Pentru că oamenii sunt buni, vor să facă lucruri bune, doar au nevoie de o mână de ajutor“, spune Nancy Janes.

Voluntari din America, Norvegia, Danemarca și Germania lucrează pentru campanie

Este a patra campanie de acest fel organizată în Craiova. Operaţiile de sterilizare sunt făcute de specialişti. În primele trei zile, au fost sterilizaţi căţei din Craiova, dar și din Târgu Jiu, Mehedinţi şi Caracal. Șapte medici veterinari, dar şi voluntari din America, Norvegia, Danemarca și Germania lucrează în această campanie.
„Pot fi aduse animale din toată Oltenia. Avem sprijinul multor străini, pentru că ne dorim să facem ceva bun şi de amploare. Cu ajutorul lor, campania va continua pentru că este nevoie de astfel de iniţiative. Va fi şi o listă de aşteptare pentru cei care nu reuşesc să beneficieze acum de sterilizare gratuită pentru câini şi pisici“, a precizat medicul veterinar Ştefan Aurelian.
Craiovenii care vor ca problema câinilor şi pisicilor abandonaţi să fie rezolvată s-au alăturat acestui proiect. „Eu sunt voluntar și, indiferent de cine organizează aceste campanii, mă implic. Abandonul animalelor este un fenomen de care nu se ocupă nimeni. Nu au fost făcute până acum de către autorităţi campanii de informare şi conştientizare a populaţiei. Au mai fost organizate în Craiova astfel de campanii de sterilizare gratuită de către diferite organizaţii, iar aceasta este singura modalitate prin care se poate rezolva problema“, a spus Cristina Popa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS