12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljVivaldi Colours a strâns la un loc iubitorii muzicii pop şi clasice

Vivaldi Colours a strâns la un loc iubitorii muzicii pop şi clasice

Înscrisă în competiţia pentru titlul de Capitală Culturală Europeană, Craiova a oferit sâmbătă seară spectatorilor un concert unic în ţară, Vivaldi Colours.

Sala Polivalentă a răsunat de muzica lui Vivaldi. Aproximativ 4.700 de craioveni de toate vârstele au participat sâmbătă seară la acest regal de muzică clasică și pop. Renumitul dirijor Tiberiu Soare, unul dintre cei mai aclamați muzicieni ai tinerei generații, Răzvan Stoica și a sa vioară Stradivarius, de 4,5 milioane de euro, Filarmonica „Oltenia“, Corala Academică, Corul de copii de la Liceul de Artă, Delia Matache, Horia Brenciu şi band-urile lor au demonstrat celor prezenţi la concert complexitatea muzicii clasice şi influenţele remarcabile pe care le are asupra muzicii moderne.
Spectacolul a fost deschis de violonistul Răzvan Stoica cu fragmente din „Anotimpurile“ lui Vivaldi. „Mă bucur foarte mult că mă aflu la Craiova, în fața voastră, la această colaborare cu Filarmonica «Oltenia». Piesele noastre nu ar fi avut strălucire fără dirijorul Tiberiu Soare. Tiberiu este unul dintre motivele pentru care am acceptat să vin aici, în această seară, și, bineînțeles, lucrul cel mai important este că în Craiova se află cel mai frumos public din lume. Această seară reprezintă o premieră pentru noi. Este pentru prima oară când piesele noastre sunt puse într-o manieră simfonică“, a spus Horia Brenciu.
„Septembrie luni“ sau „Doi în unu“ sunt doar două piese devenite hituri ale lui Horia Brenciu sau Delia Matache, care au putut fi ascultate sâmbătă seară în acompaniamentul orchestei simfonice.
Nu este primul eveniment de o asemenea anvengură. Anul trecut, Craiova a găzduit concertul Mozart Rocks susținut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii „Oltenia“, condusă de dirijorul Constantin Grigore, unde au concertat reputați chitariști, cărora li s-au alăturat soliștii Paula Seling și Dan Helciug, la care au participat 4.500 de craioveni.

Despre Răzvan Stoica

Violonistul român Răzvan Stoica a primit în 2013 titlul de Noul talent al anului la concursul „New Talent“ de la Bratislava. În finală, Răzvan Stoica a interpretat „Concertul op. 35 pentru vioară şi orchestră“, de Piotr Ilici Ceaikovski, o interpretare care a ridicat în picioare publicul aflat la sala de concerte a Filarmonicii din Bratislava. „New Talent“ este cea mai importantă competiţie pentru tineri instrumentişti între 18 şi 28 de ani derulată sub semnul Uniunii Europene de Radio.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS