16.3 C
Craiova
miercuri, 18 septembrie, 2019
Acasă Local Dolj Pompierii doljeni şi-au expus tehnica de "Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor...

Pompierii doljeni şi-au expus tehnica de „Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale”

-

Pompierii judeţului Dolj au marcat  „Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale”, prin expunerea tehnicii din dotare pe esplanada Teatrului Naţional „Marin Sorescu” din Craiova şi prin diverse activităţi de conştientizare, sensibilizare şi pregătire pentru astfel de situaţii a oamenilor participanţi.

Între anii 2000 – 2011, dezastrele naturale au făcut peste 1,1 milioane de victime, 2,7 miliarde de persoane au fost afectate, iar pagubele produse au depăşit 1.300 miliarde de $. Prin rezoluţiile 44/236 din 22 decembrie 1989 şi 56/195 din 21 ianuarie 2002, Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a stabilit ca a doua zi de miercuri din luna octombrie să fie desemnată „Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale”, ca mijloc de promovare a unei culturi globale cu privire la reducerea efectelor acestor fenomene, în special prevenirea, atenuarea efectelor şi pregătirea împotriva dezastrelor.

Anca DUMITRAŞCU
Anca DUMITRAŞCU
Este fascinată de rapiditatea cu care circulă informaţia în mass-media şi crede că dacă lumea s-ar folosi doar de avantajele presei, barierele dintre oameni ar putea fi depăşite mai uşor.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.