16.8 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţi: "Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale", marcată de pompieri

Mehedinţi: „Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale”, marcată de pompieri

Cadrele ISU „Drobeta” au marcat azi „Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale” prin organizarea mai multor activităţi, menite să conştientizeze şi să sensibilizeze populaţia, dar să o şi pregătească pentru astfel de situaţii.

Sute de elevi de la şcolile din judeţ au fost, astăzi, prezenţi la subunităţile de pompieri,  unde cadrele ISU „Drobeta” le-au prezentat tehnica şi mijloacele de intervenţie în caz de dezastre. În intervalul orar 10.00-14.00, toţi cei care au dorit să vadă autospecialele de pompieri şi echipamentele specifice acestora, au avut această oportunitate. Tot astăzi, pe strada Crişan din centrul municipiului Drobeta Turnu Severin, au fost organizate puncte de informare preventivă şi expoziţii cu tehnica şi mijloacele de intervenţie, cu care pompierii intervin pentru salvarea vieţii oamenilor şi bunurilor acestora în cazul producerii situaţiilor de urgenţă. Toţi cei care au vizitat stand-ul de informare preventivă au primit broşuri şi pliante, care conţin reguli de comportare în situaţii de urgenţă.

Din anul 2009, ziua de 13 octombrie a fost declarată Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS