21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrognoza meteo pe următoarele două săptamâni în Oltenia şi la munte

Prognoza meteo pe următoarele două săptamâni în Oltenia şi la munte

Toamna îşi intră în drepturi
Toamna îşi intră în drepturi

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 13 – 26 octombrie.

În Oltenia, între 13 şi 16 octombrie, vremea va continua să se încălzească, încât valorile medii ale temperaturilor maxime vor urca de la 22 la 25 de grade. Începând din data de 17 octombrie şi până pe 19 octombrie vremea se va răci, astfel că maximele diurne vor reveni la normalul datei şi vor avea o medie de 19 grade. Ulterior, se estimează variaţii de 1…2 grade, de la o zi la alta, în jurul mediei regionale de 18 grade. Minimele nocturne vor urma o evoluţie asemănătoare. Astfel, până pe 17 octombrie, media lor va creşte de la 9 la 13 grade, apoi va scădea spre 7 grade, pe 20 octombrie, valoare ce se va menţine practic constantă până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni.
Va ploua local între 15 şi 18 octombrie, iar ploi slabe vor mai fi posibile în 21 octombrie. Pentru restul intervalului de prognoză, probabilitatea de ploaie va fi foarte redusă.

La munte, până pe 16 octombrie, temperaturile vor fi destul de ridicate, cu o medie de 16…17 grade, caracterizând o vreme mai caldă decât în mod obişnuit. Totuşi, vremea va deveni răcoroasă la sfârşitul acestei săptămâni, întrucât în zilele de 18 şi 19 octombrie media maximelor diurne nu va mai depăşi 9 grade. Regimului termic nocturn se va menţine şi el ridicat până pe 15 octombrie, fiind caracterizat printr-o medie de 7…8 grade. Ulterior, nopţile vor fi mai reci, cu minime termice oscilând între 2 şi 5 grade.
Va ploua între 15 şi 18 octombrie, iar în celelalte zile ale intervalului de referinţă probabilitatea de precipitaţii va fi mult mai redusă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS