22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Se comemorează 75 de ani de la izbucnirea celui de al II-lea Război Mondial

Craiova: Se comemorează 75 de ani de la izbucnirea celui de al II-lea Război Mondial

Marţi, 7 octombrie 2014, la Craiova se vor desfăşura festivităţile de comemorare a 75 de ani de la izbucnirea celui de al II – lea Război Mondial şi primirea refugiaţilor polonezi în România.

Ambasada Republicii Polone la Bucureşti în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe al României, autorităţile municipiului Craiova şi ale judeţului Dolj, precum şi Universitatea din Craiova organizează, pe 7 octombrie, o acţiune la care vor participa Bogdan Borusewicz, Mareşalul Senatului Republicii Polone şi Titus Corlăţean, Ministrul Afacerilor Externe al României.

Programul festivităţilor cuprinde:

Ora 11.30 – Deschiderea expoziţiei „Viaţa de zi cu zi a polonezilor în refugiul românesc, în perioada 1939-1947” – în clădirea Muzeului de Artă din Craiova, la

Ora 13:00 – Ceremonia militară, CimitirulCatolic de pe Strada Bucovăţ, din Craiova. La depunerea de coroane la monumentul refugiaţilor şi ”Apelulmemoriei” la morminte, va participa un subdetaşament reprezentativ, format din 30 de persoane care aparţin armatei Poloneze şi Purtătorilor de Stindarde ai Brigăzii a 17-a Mecanizate din Wielkopolska.
De asemenea, la comemorare vor lua parte reprezentanţi ai orchestrei militare, dar şi soldaţi români din Brigada a 2-a Infanterie, aparţinând garnizoanei din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS