14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSistem inteligent de preluare a deşeurilor la Drobeta Turnu Severin

Sistem inteligent de preluare a deşeurilor la Drobeta Turnu Severin

_DSC1008

La Drobeta Turnu Severin a fost lansat ieri un sistem inteligent de preluare a deşeurilor. În parcarea unui hipermarket a fost amplasată o staţie cu zece pubele IT, care are rolul de a selecta deşeurile care sunt ulterior transformate în diverse fibre. Staţia poate prelua peturi, doze de aluminiu, sticlă, echipamente electronice şi electrocasnice uzate, baterii, hârtie, carton sau folii de plastic, iar oamenii primesc, în schimb, vouchere pentru cumpărături. Amenajarea staţiei de preluare a deșeurilor a costat 110.000 de euro.
„Severinenii ar trebui să știe că, dacă până acum au venit cu portbagajul gol, să şi-l umple cu deşeurile pe care le-au generat în casă şi să le aducă la acest punct de preluare. Aici sunt zece pubele IT, care pot prelua zece tipuri de deşeuri, separat, şi majoritatea este recompensată cu un voucher“, a declarat Constantin Damov, cofondator Green Group, investitorul care a adus statia de preluare a deşeurilor la Drobeta Turnu Severin.
Valoarea deşeurilor este returnată sub forma unor bonuri de reducere la cumpărături, în funcţie de cantitatea colectată sau poate fi donată către Organizaţia Hospice Casa Speranţei, care se ocupă de îngrijirea bolnavilor aflaţi în stadii terminale. Investitorii îşi propun să strângă la Drobeta Turnu Severin până la patru tone de peturi pe lună, două de sticlă, 15 tone de deşeuri electronice și 15 tone de hârtie carton. În ţară, au fost deja instalate opt astfel de staţii, iar până la finalul proiectului vor fi amplasate 27, în toate hipermarketurile.
Oana Mitu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS