6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjEleva care şi-a incendiat copilul va fi supusă unei expertize psihiatrice

Eleva care şi-a incendiat copilul va fi supusă unei expertize psihiatrice

Eleva în vârstă de 17 ani, din comuna gorjeană Slivileşti, care şi-a sugrumat nou-născutul şi i-a dat foc, va fi supusă unei expertize psihiatrice. Tânăra este fiica unui consilier local din Slivileşti, care declară nu nu a ştiut nici el, nici soţia sa despre sarcina fiicei. Minora a îngropat rămăşiţele fătului în curtea casei părinteşti, naşterea având loc într-una din camere, fără ştirea părinţilor. Poliţiştii au căutat câteva ore rămăşiţele incendiate ale copilului, pentru a le duce la Serviciul de Medicină Legală Gorj, în vederea expertizării. Fata se află internată de marți la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. „A fost adusă o tânără de 17 ani, din Slivileşti. Din relatările poliţiei, tânăra şi-a ucis copilul nou-născut. Este stabilă hemodinamic, fără temperatură. Este internată în secţia ginecologie pentru tratament şi investigaţii de specialitate“, a declarat Ramona Oprea, purtătoarea de cuvânt a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu.

Suspectă de omor

Procurorul de caz Gheorghe Emil Moţa, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, a declarat că ancheta vizează infracţiunea de omor: „Cercetările vizează infracţiunea de omor. Este vorba de o tânără de 17 ani care a născut la termen. Era un copil viabil. Ea a recunoscut că imediat după naştere a ucis nou-născutul şi l-a incendiat. A spus că i-a fost teamă de părinţi. Acum o să facem o expertiză psihiatrică să vedem care e situaţia, dacă se afla într-o anumită stare după naştere. Vedem în final care o să fie încadrarea juridică a faptei, dacă vom merge pe pruncucidere sau rămâne omor. Copilul nu a fost ars de viu, ci mai întâi a fost ucis prin sugrumare“, a declarat Gheorghe Moţa, procurorul de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. Eleva a povestit la şcoală ce s-a întâmplat, iar conducerea liceului unde învaţă a anunţat imediat poliţia. Fata a născut vineri, iar despre faptă s-a aflat luni, la unitatea de învăţământ.

Angajată a Primăriei Cătunele, cu bebeluşul în toaletă

Altă mamă intrată în atenţia procurorilor gorjeni pentru că şi-ar fi ucis copilul este Mihaela Gabriela Vintilescu, de 40 de ani, din comuna gorjeană Cătunele. Femeia este angajată a Primăriei Cătunele, este căsătorită şi mai are un copil mic. Cadavrul nou-născutului, adus pe lume pe 18 septembrie, a fost aruncat în toaleta gospodăriei. Salariata Primăriei Cătunele a fost chemată marţi la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj pentru a fi audiată. Cadavrul copilului a fost depus la Serviciul de Medicină Legală Gorj pentru efectuarea necropsiei şi pentru a se stabili dacă a fost născut mort sau viu. „În urmă cu mai multe zile a mers la toaletă la 5 dimineaţa şi a scăpat copilul în toaletă. Aşa am aflat că ar fi apărut o variantă. De ce nu a spus? Sunt multe întrebări pe care şi le pune toată lumea. Să fi spus cuiva ce s-a întâmplat, dacă l-a scăpat în toaletă. Suntem toţi şocaţi în primărie“, a declarat Florinel Ţuilă, edilul comunei Cătunele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS