6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Spectacol de dans la Teatrul Naţional "Marin Sorescu"

Craiova: Spectacol de dans la Teatrul Naţional „Marin Sorescu”

_MG_3100_Fotor

În data de 4 octombrie, ora 19:00, la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova are loc avanpremiera proiectului coregrafic „BIRDVILLE”.

În proiectul „Birdville” muzica se creează live pe scenă, cu influențe din perioda lui Laurie Anderson și curentul beat box de astăzi, iar dansul devine o manifestare virală. Ca o propunere unică pentru România, spectacolul are un sistem interactiv de generare a proiecțiilor video conectat direct la mișcarea dansatorilor, la sunetele și respirațiile lor. Birdville este populat de dansatori hibridizați, îmbrăcați cu corpuri augumentate care trăiesc într-o lume virtuală, creată și organizată independent de dorința lor.

_MG_3405

Spectacolul face parte din Camera 0002_Dance to Kinect, proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, prin programul „București 555”, Ambasada Statelor Unite ale Americii la București, produs de Tangaj Dance și co-produs de Asociația 4 Culture, în parteneriat cu Centrul Național al Dansului București, Kotki Visuals, Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova, Asociația Colectiv A și Fabrica de Pensule Cluj.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS