17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Proiect pentru promovarea voluntariatului în rândul tinerilor

Craiova: Proiect pentru promovarea voluntariatului în rândul tinerilor

Asociaţia Centrul Regional de Voluntariat în parteneriat cu Universitatea din Craiova şi Convenţia Organizaţiilor Studenţeşti (COS) organizează proiectul „Voluntar azi, antreprenor mâine!”, Ediţia a II-a, adresat persoanelor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 26 ani, fără un loc de muncă.

Înscrierile vor avea loc în perioada 29 septembrie-13 octombrie, iar locaţiile unde acestea se vor desfăşura sunt: Sediul OSPPEC (Facultatea de Inginerie Electrică), sediul CCOP (Căminul 6, Camera 100) şi pe site-ul organizaţiei. Tema centrală a proiectului este promovarea voluntariatului ca mijloc de reducere a şomajului în rândul tinerilor din mediul urban şi rural. Tinerii vor avea posibilitatea de a participa la workshop-uri susţinute de traineri autorizaţi din cadrul Centrului de Consiliere şi Orientare profesională al Universităţii din Craiova, cât şi la întâlniri cu reprezentanţi ai companiilor de top din regiunea Sud – Vest Oltenia.

Proiectul se adresează unui public ţintă format atât din studenţii centrului universitar Craiova, cât şi din tinerii care îşi au reşedinţa în localităţile limitrofe municipiului, persoane între 18 şi 26 ani, fără un loc de muncă. Beneficiarii activităţilor proiectului (200 de participanţi) vor fi selectaţi din baza de date pe care asociaţia o va alcătui pe parcursul perioadei de înscriere.

Proiectul este finanţat de Consiliul Judeţean Dolj, prin Programul de Finanţare Nerambursabilă din Fondurile Bugetului Judeţului Dolj pentru Activităţi Nonprofit de Interes Judeţean, pe anul 2014, domeniul Educaţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS