10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPolițist doljean, declarat incompatibil de ANI

Polițist doljean, declarat incompatibil de ANI

Inspectorii Agenției Naționale de Integritate (ANI) au comunicat vineri că, în urma verificărilor, s-a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul lui Ion Dina, agent de poliție în cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj. Potrivit ANI, începând cu 27 septembrie 2010, agentul Ion Dina deţine funcția de președinte al Asociației de Vânătoare și Pescuit Sportiv „Pelendava“, iar între 25 martie 2011 și 3 aprilie 2012, a fost administratorul unei societăți comerciale.
Reprezentanții ANI susțin că, în acest fel, Ion Dina a încălcat dispozițiile Legii nr. 161/2003, potrivit căreia funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice, dar și în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate.
De asemenea, agentul Ion Dina este acuzat că ar fi încălcat și Statutul Polițistului (Legea nr. 360/2002), care interzice polițiștilor să efectueze, direct sau prin persoane interpuse, activități de comerț „ori să participe la administrarea sau conducerea unor societăți comerciale, cu excepția calității de acționar“.
Starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementărilor Statutului Polițistului. În plus, persoana față de care ANI a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării din funcția respectivă.
Reprezentanții IPJ Dolj au precizat pentru GdS că ancheta ANI în acest caz a început în martie 2012, când inspectoratul a solicitat inspectorilor anticorupție să se pronunțe dacă agentul Ion Dina se afla în stare de incompatibilitate. Polițiștii doljeni au mai explicat că, după ce IPJ Dolj va primi raportul ANI, conducerea inspectoratului va dispune măsurile legale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS