5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalNixon şi concubina sa rămân în arest

Nixon şi concubina sa rămân în arest

Curtea de Apel Craiova a respins, luni, cererile de eliberare din arest formulate de Ionel Călin, zis Nixon, şi de concubina sa, Alina Ştefania Călin, încarceraţi pentru comiterea infracţiunilor de cumpărare de influenţă şi şantaj, respectiv complicitate la aceste infracţiuni.
Potrivit anchetatorilor, în cursul anului 2013, Ion Bogdan Mitrache, avocat definitiv în cadrul Baroului Vâlcea, fiul avocatului Vasile Mitrache şi fratele judecătorului Andrei Mitrache de la Curtea de Apel Craiova, i-a cerut 29.000 de euro lui Nixon, bani pe care i-a şi primit în trei tranşe. În schimbul banilor, avocatul Mitrache l-a lăsat pe Nixon să creadă că „are influenţă asupra magistraţilor judecători de la Tribunalul Dolj şi Curtea de Apel Craiova şi că îi poate determina să nu dispună şi să nu menţină arestarea preventivă a lui Călin Ionel şi a celor  doi fii ai săi în dosare ale Tribunalului Dolj în care aceştia erau inculpaţi şi să pronunţe hotărâri favorabile acestora. Pentru a fi cât mai convingător, Mitrache Ion Bogdan s-a prevalat de relaţia de rudenie apropiată cu fratele său, magistrat judecător din cadrul Curţii de Apel Craiova“, au precizat procurorii DNA.
Procurorii susţin că, după ce, în aprilie, anul acesta, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare, Nixon a început să-l ameninţe pe avocatul Mitrache, pentru a-i da banii înapoi, plus o dobândă. Astfel, anchetatorii au reţinut că Nixon „l-a constrâns pe avocat să îi restituie suma totală de 37.500 de euro (constituită din suma de 29.000 de euro – reprezentând banii pe care Călin Ionel şi Călin Alina-Ştefania i-au remis-o avocatului pentru cumpărarea influenţei, la care a adăugat o dobândă de 8.500 de euro), ameninţându-l că, în caz contrar, va exercita acte de violenţă asupra sa şi a membrilor familiei sale“.
Pe 9 mai, anchetatorii i-au reţinut pe Ionel şi Alina Călin, cei doi fiind arestaţi preventiv o zi mai târziu. Pe data de 21 mai, cei doi au formulat la Curtea de Apel Craiova o cerere de înlocuire a arestului preventiv, care a fost respinsă însă de instanţă luni, pe 26 mai.
În acelaşi dosar cu cei doi mai este cercetat, în stare de libertate însă, pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată, şi avocatul Bogdan Mitrache.
Hotărârea Curţii de Apel Craiova nu este definitivă şi poate fi contestată de cei doi inculpaţi la Curtea Supremă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS