14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal„Acces interzis“ la firmele de pe Râului

„Acces interzis“ la firmele de pe Râului

http://www.youtube.com/watch?v=F6MNbpZcdk8

Calvarul societăţilor comerciale aflate în zona tronsonului închis al străzii Râului continuă. Afacerile le sunt afectate de traficul blocat, iar clienţii lor sunt induşi în eroare de un semn de circulaţie cu „Accesul interzis“ aflat la intersecţia cu bulevardul Nicolae Romanescu, deşi se poate merge zeci de metri buni în faţă. 11 societăţi vor încerca să cheme primăria la mediere, iar dacă acest lucru nu funcţionează, reprezentanţii spun că vor acţiona în instanţă municipalitatea.

Vineri, societăţile comerciale de pe strada Râului – tronsonul dintre strada Popoveni şi bulevardul Nicolae Romanescu – s-au trezit în incapacitate de a mai lucra. Fiind firme la care maşinile vin şi pleacă (depozite, service-uri auto etc.), acestea pierd enorm de pe urma drumului închis de Tel Drum SA, societatea care se ocupă de reabilitarea străzii Râului. „De vineri suntem în aceeaşi situaţie, ba chiar mai rău, pentru că vineri încă se mai putea intra, mai dădeau şoferii la o parte semnele şi încercau să mai meargă până la Redac, să facă dreapta. Dar acum nu se mai poate, deoarece constructorul, sâmbătă, a pus o basculantă cu pietriş şi nu mai pot trece oamenii. Mai mult decât atât, în capătul străzii este semnul de «Accesul interzis», semn care îi face pe conducătorii auto să nu mai intre pe strada asta de frica faptului că dacă se întâlnesc cu poliţia le ia permisul. Avem clienţi care ne-au sunat şi sâmbătă, şi astăzi, care ne-au spus că nu intră la service din cauza semnului. Am încercat să le explicăm, «haideţi că vin eu să vă iau». Asta însă nu este o soluţie pentru fiecare client, să-l luăm din capătul străzii“, a explicat Dan Fronie, şef de service la SC Rokor Trading SRL, firmă în faţa căreia şantierul nu a ajuns, dar care este afectată din cauza semnului „Accesul interzis“ aflat la intersecţia cu bulevardul Nicolae Romanescu.

„Am încercat să mai dăm de şeful de şantier, dar nu a mai fost de găsit“

Acesta a explicat că şeful de şantier le-a spus că circulaţia va fi închisă pe un singur sens, iar accesul autovehiculelor şi autocamioanelor va fi permis pe celălalt, în condiţii de şantier. „Sunt 25 de societăţi, care au în medie 30-40 de angajaţi. Oamenii aceia ce o să facă de acum încolo? Cei de la primărie ne-au spus că se va repara strada, dar că se va lucra pe un singur sens în condiţii de şantier. Iată că au spart toată strada. Din partea şefului de şantier ni s-a transmis, lunea trecută, când am mers la dânşii, că o să le dea voie pe un singur sens. De atunci, am încercat să mai dăm de şeful de şantier, dar nu a mai fost de găsit“, a încheiat Fronie. Totodată, Marcel Scărlătescu, reprezentantul firmei Redac, a spus că există probleme de organizare şi de comunicare. „Nu văd eu cum să poată ei să construiască pe trei metri. Mă afectează, normal că mă afectează. Pun panouri de direcţionare… Clienţii ne sună să întrebe cum ajung. Trebuia să fie puţin mai organizat, comunicarea trebuia făcută sub altă formă, dar nu a prea fost“, a spus Scărlătescu, a cărei firmă este exact pe tronsonul de drum unde se efectuează lucrări pe ambele sensuri.
Într-adevăr, şeful de şantier din partea firmei Tel Drum SA nu a fost de găsit. GdS a încercat să îl caute, însă muncitorii din zonă au explicat că este plecat şi că nu ştiu nimic. Pe lângă muncitori şi utilaje, în zonă au apărut mai multe persoane de etnie romă, care caută, în şantier, cu săpăligi, târnăcoape sau cu mâinile goale, fier vechi. „Nouă nu ne-a zis nimeni nimic. Săpăm şi noi după bucăţele de fier ca să avem de-o pâine“, au spus câţiva tineri.
11 societăţi din zonă au decis să cheme primăria la mediere în zilele următoare, iar în cazul în care nu se va găsi o rezolvare, societăţile vor acţiona primăria în instanţă, pentru că-şi vor pierde afacerile şi, laolaltă cu ei, vor pierde sutele de angajaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS