5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalParcurile industriale ale Craiovei - conduse de un singur om

Parcurile industriale ale Craiovei – conduse de un singur om

Consilierul local Marin Nicoli, totodată director general al SC Parc Industrial Craiova SA, va fi printre angajaţii la stat cei mai bine plătiţi din judeţul Dolj. Consilierii judeţeni au aprobat ieri numirea sa ca administrator unic al societăţii care va opera al doilea parc industrial din judeţ. Practic, Nicoli va conduce ambele parcuri industriale ale Craiovei.
Consilierii judeţeni au aprobat ieri, după o lună de consultări, mai multe proiecte legate de înfiinţarea şi funcţionarea noului parc industrial High-Tech Industry Park Craiova, ce se va întinde pe o suprafaţă de peste 24 de hectare. Prima dintre acestea a prevăzut asocierea dintre Consiliul Judeţean Dolj şi SC Parc Industrial Craiova SA, în vederea înfiinţării noului parc industrial. A doua hotărâre a prevăzut înfiinţarea societăţii comerciale High-Tech Industry Park Craiova SA, care trebuie să administreze, exploateze şi să dobândească titlul de parc industrial.
Tot prin această hotărâre, Marin Nicoli a fost desemnat administrator unic şi director general pe o perioadă de trei ani. Consilierii judeţeni au decis ca indemnizaţia sa să fie de 1.000 de lei pe lună net până în momentul în care societatea va obţine titlul de parc industrial din partea guvernului. Apoi, indemnizaţia va creşte. Dacă ar fi să judecăm după veniturile pe care le are în calitate de director general la primul parc industrial, de 50.000 de lei pe an, rezultă că Marin Nicoli primeşte lunar o indemnizaţie de peste 4.000 de lei pe lună. Tot atât ar putea primi şi de la al doilea parc industrial, ceea ce înseamnă în total 8.000 de lei pe lună, la care se adaugă indemnizaţia de consilier local, de câteva sute de lei lunar. Lăudat de conducerea Consiliului Judeţean Dolj, Nicoli a promis că va obţine titlul de parc industrial pentru noua societate bazându-se pe experienţa dobândită.
„Acest motor organizaţional (Parc Industrial Craiova – n.r.) a reuşit, în perioada augut 2004 – decembrie 2013, să atragă investiţii totale de 13,6 milioane de euro şi să genereze circa 1.300 de locuri de muncă“, a spus Nicoli. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS