13.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal„Parada Mărţişoarelor“ la Muzeul Olteniei

„Parada Mărţişoarelor“ la Muzeul Olteniei

Muzeul Olteniei, cu sprijinul Consiliului Judeţean Dolj, organizează pe 7 martie, cea de-a VI-a ediţie a expoziţiei „Parada Mărţişoarelor“.
Evenimentul, care se adresează preşcolarilor şi şcolarilor din unităţile de învăţământ doljean, îşi propune să iniţieze copiii în cultura tradiţională românească, în expresiile şi modelele ei autentice, motiv pentru care participanţii vor beneficia de expuneri şi demonstraţii asupra subiectului, atât în ateliere de creaţie (realizare de mărţişoare tradiţionale), cât şi în expoziţia de bază a Secţiei de etnografie a Muzeului Olteniei.
Manifestarea include derularea de ateliere de creaţie a mărţişoarelor tradiţionale/populare, ateliere ce se vor desfăşura la Muzeul Olteniei Craiova (clădirea nouă) din str. Madona Dudu, nr. 14, şi la Casa Băniei, în intervalul 25 – 28 februarie, sub coordonarea directă a specialiştilor din cadrul instituţiei muzeale craiovene.
Pentru optimizarea activităţilor propuse, atelierele de creaţie se vor desfăşura pe două secţiuni: cele pentru preşcolari (între orele 10.00 – 11.30), şi cele pentru şcolari (care se vor derula între orele 12.00 – 13.30).
Fiecare grădiniţă sau şcoală participantă va depune un panou cu maximum 25 de mărţisoare până pe 5 martie, la sediul Muzeului Olteniei Craiova, pentru ca apoi un juriu format din plasticieni şi reprezentanţi ai organizatorilor să stabilească premiile. Vernisajul expoziţiei şi festivitatea de premiere a mărţişorului câştigător vor avea loc pe 7 martie, la Muzeul Olteniei.
Înscrierile se pot face la numărul de telefon 0351/444030.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS