9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal„Englezoaicele“ şi „bulgăroaicele, verificate în trafic

„Englezoaicele“ şi „bulgăroaicele, verificate în trafic

Poliţiştii Biroului Rutier Craiova, însoţiţi de inspectorii Registrului Auto Român (RAR) şi cei ai unor societăţi de asigurări, dar şi de luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale, au ieşit vineri în trafic pentru a verifica autoturismele înmatriculate în alte state.
Filtrul oamenilor legii a fost amplasat începând cu ora 12.00 pe ambele sensuri de mers ale bulevardului Ştirbei Vodă, unul pe care trec cele mai multe „bulgăroaice“, „englezoaice“ ori „irlandeze“, iar până la ora 13.30 au fost oprite şi controlate 65 de maşini înmatriculate în alte state. În nici două ore, cât a durat acţiunea poliţiştilor, au fost date 21 de amenzi, în valoare totală de aproape 6.000 de lei. Dintre acestea, şase au fost date pentru defecţiunile tehnice constatate de inspectorii RAR, două pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice şi două pentru lipsa asigurărilor RCA. În plus, au fost retrase patru certificate de înmatriculare şi au fost reţinute două seturi de plăcuţe cu numerele de înmatriculare şoferilor care nu au putut dovedi că au maşina asigurată.
Poliţiştii de la Rutieră spun că neregulile constatate sunt cele obişnuite – maşini de câteva sute de euro, care nu au inspecţia tehnică sau prezintă defecţiuni la sistemele de frânare sau de direcţie, autoturisme neasigurate sau autoturisme pentru care şoferii prezintă poliţe făcute la… copiator.
Aceasta este a doua astfel de acţiune făcută în ultimele două săptămâni de poliţiştii de la Rutieră, în cursul zilei de 5 februarie fiind verificate în trafic 117 autovehicule înmatriculate în alte state şi amendaţi 26 de şoferi de „bulgăroaice“. Cu ocazia acestei acţiuni, oamenii legii au reţinut cinci certificate de înmatriculare şi trei seturi de plăcuţe de înmatriculare. Poliţiştii Biroului Rutier Craiova au precizat pentru Gazeta de Sud că astfel de acţiuni vor fi făcute în trafic şi în perioada următoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS