22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalProxenet prins şi încarcerat

Proxenet prins şi încarcerat

Un craiovean, de 33 de ani, căutat de poliţişti din noiembrie 2013, când a fost condamnat definitiv la zece ani de puşcărie pentru trafic de persoane, a fost prins luni de poliţiştii de la Investigaţii Criminale şi dus în arest. 

În dimineaţa zilei de 18 ianuarie 2011, ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate, coordonaţi de un procuror DIICOT, i-au ridicat pe Ionel Cîrpaci, Marius Băloi, Inspector Cîrpaci şi Dibionda Radu, toţi de etnie romă, suspecţi de comiterea infracţiunilor de trafic de persoane şi de minori.
Din cercetările făcute de oamenii legii s-a stabilit că, în perioada 2006-2010, gruparea a traficat şi exploatat sexual în Italia, în localitatea Bari, nouă victime din Dolj, două dintre ele fiind minore. Modul de operare din acest caz era cel folosit de majoritatea traficanţilor: victimelor li se promiteau locuri de muncă bine plătite în Italia, însă, odată ajunse acolo, le erau luate actele şi erau obligate să se prostitueze. Din primele informaţii ale anchetatorilor a reieşit că de pe urma victimelor traficanţii au obţinut aproximativ 80.000 de euro.
Ulterior, în februarie 2011, cei patru şi Deri Secheli au fost trimişi în judecată, iar în noiembrie numai trei dintre inculpaţi au fost condamnaţi. Astfel, Dibionda Radu şi Deri Secheli au fost condamnate la câte trei ani de închisoare, iar Ionel Cîrpaci la şapte ani, ceilalţi doi fiind achitaţi pentru toatre infracţiunile de care au fost acuzaţi.
Nemulţumiţi de soluţia Tribunalului Dolj, procurorii DIICOT au făcut recurs, iar în aprilie 2013, Curtea de Apel Craiova i-a condamnat pe toţi cei cinci inculpaţi. De data aceasta, Inspector Cârpaci, Ionel Cîrpaci şi Marius Băloi au primit câte zece ani de puşcărie, Dibionda Radu – cinci ani, iar Secheli a rămas cu trei ani de închisoare. A urmat recursul formulat de cei cinci inculpaţi, care a fost respins însă în noiembrie, anul trecut, de magistraţii Curţii Supreme. După ce sentinţa a rămas definitivă şi au fost emise mandatele de executare, poliţiştii doljeni nu au reuşit să dea de urma lui Marius Băloi, care a fost prins abia luni şi dus în arestul IPJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS