20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCinci deţinuţi au fost eliberaţi de la PMS Drobeta Turnu Severin

Cinci deţinuţi au fost eliberaţi de la PMS Drobeta Turnu Severin

În numai patru zile de la intrarea în vigoare a noului Cod Penal, cinci deţinuţi au fost eliberaţi de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă (PMS) din Drobeta Turnu Severin, în urma cererilor de revizuire a pedepselor depuse la Tribunalul Mehedinţi. Tot după noul Cod, 92 de cereri sunt depuse spre analiză şi soluţionare de către judecători.
Având în vedere că noul Cod Penal prevede un regim sancţionar mai blând decât vechiul Cod Penal pentru anumite infracţiuni, au fost emise o ordonanţă de urgenţă a guvernului şi o hotărâre de guvern prin care s-a dispus constituirea, la nivelul penitenciarelor şi centrelor de reţinere şi arest preventiv, a unor comisii care să evalueze incidenţa legii penale mai favorabile prin prisma noilor dispoziţii.
În cadrul Penitenciarului Drobeta Turnu Severin şi a Centrului de Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi au funcţionat trei comisii, care au adresat Judecătoriei Drobeta Turnu Severin 62 de sesizări, iar Tribunalului Mehedinţi, 30 de cereri pentru a se analiza incidenţa aplicării legii mai favorabile.
O parte dintre cererile depuse au fost rezolvate de magistraţii Judecătoriei Drobeta Turnu Severin, astfel că cinci persoane private de libertate au fost eliberate.
„Sâmbătă, 1 februarie 2014, trei complete de judecată au analizat 11 din cele 62 de sesizări. Soluţiile au fost în sensul că în cinci cauze s-a dispus punerea în libertate a cinci condamnaţi, în trei s-a înlocuit pedeapsa închisorii cu o măsură cu caracter privativ de libertate, iar în alte trei situaţii s-au redus pedepsele. În cele cinci cazuri în care persoanele au fost puse în libertate a fost vorba despre infracţiuni de furt, înşelăciune, violare de domiciliu“, a declarat preşedintele Judecătoriei Drobeta Turnu Severin, Cristian George Zaharia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS