5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalHoţi de acumulatori auto, arestaţi preventiv

Hoţi de acumulatori auto, arestaţi preventiv

Trei tineri din municipiul Craiova, printre care şi un minor de 17 ani, au fost arestaţi preventiv pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, după ce poliţiştii Secţiei 4 au stabilit că sunt autorii a 20 de furturi din autoturisme.
Sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 3.45, o patrulă din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova a observat că, pe strada Gral. dr. Ion Cernătescu, din Craiova, în parcarea din faţa blocului 65, lângă un autoturism care avea portierele deschise şi bara faţă spartă se aflau trei tineri.
Luaţi la întrebări, tinerii au declarat în faţa jandarmilor că, în timp ce se întorceau de la discotecă, au lovit o bordură şi au spart spoilerul autoturismului. Ulterior, cei trei au fost identificaţi ca fiind Mihai V., de 17 ani, Răzvan Surugiu şi Alexandru Magaon, ambii în vârstă de 18 ani, toţi din Craiova. După ce au verificat portbagajul maşinii cu care cei trei craioveni se deplasau, jandarmii au aflat că tinerii nu veneau de la discotecă, ci de la furat. În maşina lor au fost găsiţi un radiator auto şi doi acumulatori, care fuseseră sustraşi în aceeaşi noapte de la două Dacii 1310, parcate în municipiul Craiova. Cei trei tineri au fost predaţi Secţiei 4, iar poliţiştii au stabilit că tinerii sunt autorii altor 19 furturi din autoturisme, fapte comise în luna decembrie 2013, în municipiul Craiova.
Cei trei au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de sâmbătă au fost arestaţi preventiv pe o perioadă de 20 de zile pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, în formă continuată. Hotărârea Judecătoriei Craiova poate fi atacată însă cu recurs, care se va judeca la Tribunalul Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS