10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAngela Gheorghiu, album de colinde

Angela Gheorghiu, album de colinde

Celebra soprană Angela Gheorghiu a primit din partea casei sale de discuri, Discul de Aur pentru vânzări ale primului său album de colinde româneşti, „O, ce veste minunată!“, lansat în urmă cu o lună. La doar trei săptămâni de la lansare, albumul a fost elogiat de cea mai prestigioasă revistă de muzică clasică din lume, „Gramophone“: „Audiţia acestor colinde, în interpretarea Angelei Gheorghiu, este o experienţă uimitoare. Soprana îşi pune amprenta asupra acestor colinde vibrante şi deseori emoţionante prin intermediul unui timbru unic, născut din identificarea sa interioară şi familiaritatea cu acest gen de muzică, parte din moştenirea sa culturală“.
Piesele de pe album ale celebrei soprane au fost interpretate alături de Orchestra Naţională Radio, cu dirijor Tiberiu Soare, Corul Naţional de Cameră Madrigal, dirijor Voicu Popescu, şi Corul Accoustic, dirijor Daniel Jinga.
„Am înregistrat acest album de colinde pentru a readuce în suflet acea bucurie simplă, dar înălţătoare, a Crăciunului petrecut alături de cei mai dragi oameni. Sunt fericită şi emoţionată să pot oferi publicului primul CD cu colinde româneşti de referinţă, cu aranjamente gândite pentru spiritul şi vocea mea. Este un vis împlinit pentru mine, pentru că este un proiect de suflet…“, a spus Angela Gheorghiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS