14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOlt: Primăria Slatina creşte taxele şi impozitele pe autoturisme şi case de lux

Olt: Primăria Slatina creşte taxele şi impozitele pe autoturisme şi case de lux

Nici un cetăţean nu a participat la dezbaterea organizată astăzi de Primăria Slatina la Casa Căsătoriilor de pe Dealul Grădişte privind nivelul impozitelor şi taxelor de anul viitor, informează Gazeta Nouă. Dezbaterea s-a transformat într-o conferinţă de presă, la care Primăria a fost reprezentată de viceprimarul Cristian Bircea, directorul economic Florin Barbu, arhitectul Adrian Birin şi de Mirela Pătru, directorul adjunct al Direcţiei de Patrimoniu. Municipalitatea a anunţat că a decis, pentru prima oară în ultimii cinci ani, să crească unele taxe şi impozite locale, majorare care nu va fi însă simţită de slătinenii de rând, dări mai mari urmând să fie percepute de la cei care îşi permit autoturisme şi case de lux.

Florin Barbu a arătat că, pentru anul 2014, municipalitatea nu a introdus taxe noi, cele mai importante dări pe care slătinenii trebuie să le achite către buget fiind impozitele pe clădiri, teren şi mijloace de transport. „Pentru persoane fizice, la o clădire de 60 de metri pătraţi, impozitul în 2014 este de 140 de lei. Pentru 100 de metri pătraţi, impozitul este de 236 lei. La categorii de teren, pentru intravilan-curs construcţii, pentru 1.000 de metri pătraţi, în zona A, impozitul este în sumă de 780 lei, iar pentru intravilan-arabil sau vie, impozitul pe 1.000 de metri pătraţi este de 12 lei pe an. Pentru terenul extravilan, având în vedere că Primăria municipiului Slatina a introdus în ultima zonă de impozitare acest tip de teren, pentru un hectar, impozitul anual este de 96 de lei”, a declarat Barbu.

Municipalitatea a anunţat că şi în 2014 cetăţenii care îşi vor plăti dările până la 31 martie vor beneficia de bonificaţii. Astfel, persoanele fizice care îşi achită datoriile către bugetul local până la această dată vor avea o reducere de 7%, în timp ce persoanele juridice vor avea o bonificaţie de 2%.

Proiectul privind nivelul taxelor şi impozitelor locale în anul 2014 prevede, de asemenea, scutiri de la plata impozitului pe clădire persoanelor care, în acelaşi timp, au venitul mediu pe cap de familie de 500 lei, iar suprafaţa locuinţei nu depăşeşte 50 de metri pătraţi. În anul 2013, 1.800 de slătineni au beneficiat de astfel de scutiri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS