18.4 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalPROTEST UNIŢI SALVĂM, după modificările aduse Codului Penal: "Împotriva pușlamalelor din Parlament"

PROTEST UNIŢI SALVĂM, după modificările aduse Codului Penal: „Împotriva pușlamalelor din Parlament”

Comunitatea Uniţi Salvăm a anunţat pe Facebook organizarea unui protest în Piaţa Universităţii, duminică 15 decembrie de la ora 16.00, conform realitatea.net. „Dacă ei confiscă democrația, noi o luăm înapoi pentru că „democrație” înseamnă demos (popor) + kratos (putere)”, au scris aceştia pe reţeaua de socializare. De data aceasta cauza pentru care ies în stradă o reprezintă noul Cod Penal.
„Marți 10 decembrie 2013 va rămâne în istoria României ca ziua în care democrația pentru care s-a murit în decembrie 89 a fost subminată chiar de cei au rolul să o întrețină. Sigur, a picat legea minelor și cea a lobby-ului (care ar fi legalizat traficul de influență), dar noul cod penal favorizează infractorii parlamentari, la fel ca și legea amnistiei”, au scris membrii comunităţii Uniţi Salvăm pe Facebook.
De asemenea, membrii comunităţii spun că modificările aduse legii aministiei și codului penal „dau mână liberă la furat camarilei care ne parazitează și ne transmite un mesaj destul de simplu nouă, fraierilor plătitori de taxe: „cărați-vă sau suportați-ne șmenurile”.
„Au amânat votul pe legea amnistiei până marți 17 decembrie (vom fi și atunci pe stradă!) „România Liberă” estimează că mii de borfași-parlamentari vor fi eliberați, linși și curați. Au tot interesul să o facă, căci printe hoți se află nume de marcă care brusc n-ar mai avea condamnări: Năstase, Voiculescu, Cătălin Voicu, Fenechiu, Bogdan Ciucă, Ridzi, Chiuariu, Sereș, Zsolt Nagy etc. etc. Scandalos e și felul mârșav în care au făcut-o: au operat schimbările în toiul nopții de luni spre marți, contrar legii transparenței decizionale (52/2003, art. 6) care zice că orice lege trebuie să stea în dezbatere publică 30 de zile”, este mesajul UNIŢI SALVĂM.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS