13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiova: Spectacolul-lectură "Ultimul dans al libelulei", un nou proiect al TNCMS

Craiova: Spectacolul-lectură „Ultimul dans al libelulei”, un nou proiect al TNCMS

Sala „Ion D. Sîrbu” a Teatrului Naţional „Marin Sorescu” (TNCMS) va găzdui, joi, 12 decembrie, de la ora 16.00, spectacolul-lectură „Ultimul dans al libelulei”, în regia lui Mircea Cornişteanu, care marchează debutul ca dramaturg al scriitorului Cornel Mihai Ungureanu.
Reprezentaţia face parte dintr-un un nou proiect al TNCMS, „Autorii sunt în sală”, menit să încurajeze dramaturgia contemporană românească, din dorința de a sensibiliza regizorii aflați în căutare de texte valoroase, precum și de a atrage publicul către creația dramatică autohtonă.  
Proiectul este destinat prezentării în premieră pe țară a unor texte din dramaturgia originală românească a ultimilor ani.
Din distribuția spectacolului fac parte actorii Ilie Gheorghe, Mirela Cioabă, Tamara Popescu, Constantin Cicort, Geni Macsim și Monica Ardeleanu.
În aceeași zi, după spectacolul-lectură va fi lansat numărul 25 al revistei SpectActor. Primul număr al acesteia a apărut pe 23 septembrie 2006, la inițiativa lui Mircea Cornișteanu, directorul TNC, și a fost realizat integral de Nicolae Coande. De atunci, redacția s-a îmbunătățit, iar în colegiul redacțional au intrat, pe rând, Adrian Buz, Mihai Ene și Cornel Mihai Ungureanu. Ultimii doi continuă să fie redactori și în prezent. Revista are o serie de colaboratori permanenți din Craiova, dar și din țară, și s-a bucurat de aprecierile unor personalități ale lumiin teatrale și literare.


Editor: Mariana Butnariu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS