5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAniversare a ofiţerilor anticorupţie

Aniversare a ofiţerilor anticorupţie

Ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj sărbătoresc astăzi Ziua Internaţională Anticorupţie, dată care marchează apariţia Convenţiei Organizaţiei Naţiunilor Unite împotriva corupţiei şi care a fost adoptată de Organizaţia Naţiunilor Unite în 2003,
fiind cunoscută sub numele de Convenţia de la Merida.
Cu acestă ocazie, reprezentanţii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj „reafirmă intoleranţa asupra faptelor de corupţie în rândul personalului Ministerului Afacerilor Interne şi încurajează un comportament corect“.
Anul acesta, ofiţerii doljeni din cadrul Serviciului Anticorupţie şi-au trecut în „palmares“ mai multe acţiuni de prindere în flagrant şi anchete făcute în cazul unor poliţişti, inspectori ori ofiţeri de penitenciare care au încercat să-şi rotunjească veniturile cerând şpăgi.
Astfel, de la începutul acestui an, poliţiştii anticorupţie au făcut cercetări în 88 de dosare penale în care au fost cercetate 122 de persoane, 40 dintre ele fiind cadre ale Ministerului Afacerilor Interne. Oamenii legii au organizat 12 acțiuni, în urma cărora 14 persoane au fost prinse în flagrant.
Reamintim aici pe Sorin Mihail Bărbulescu, inspector în cadrul Autorităţii Rutiere Române (ARR) Bucureşti, care primea şpăgi direct într-un cont bancar pentru a urgenta eliberarea cartelelor tahograf unor persoane din Dolj şi alte judeţe. Bărbatul a fost condamnat definitiv la doi ani şi jumătate de puşcărie.
În aprilie, ofiţerul Relu Căle din cadrul IPJ Dolj şi avocatul Mihai Pascu au ajuns în arest, după ce s-a stabilit că au cerut de la trei persoane, cercetate într-un dosar de viol instrumentat de ofiţerul Relu Căle, suma de 15.000 de lei. Cei doi au fost condamnaţi la câte doi ani de închisoare cu suspendare.
Printre „victimele“ poliţiştilor anticorupţie se mai numără şi doi agenţi de poliţie de la Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv, care au primit o şpagă de 250 de euro pentru a introduce un telefon în arest, dar şi inspectorul principal de penitenciar Andy Alexe, ofiţer coordonator agenţi escortă în cadrul Penitenciarului Craiova, prins în timp ce primea o şpagă de 750 de euro pentru a interveni în favoarea unui deţinut la comisia de schimbare a regimului de detenţie şi pentru a-i „plasa“ un telefon mobil.

Contact

Serviciul Anticorupţie Dolj are sediul pe strada Amaradia din Craiova, iar ofiţerii anticorupţie pot fi găsiţi la numărul de telefon 0251.553.951 sau la adresa de e-mail [email protected]. Persoanele care vor să sesizeze fapte de corupţie pot folosi şi linia verde anticorupţie – 0800.806.806.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS