14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCampania Naţională "De 1 Decembrie, Zâmbeşte!", la Craiova

Campania Naţională „De 1 Decembrie, Zâmbeşte!”, la Craiova

În contextul în care ultimele Eurobarometre arată că românii sunt printre cei mai trişti cetăţeni ai Uniunii Europene, Asociaţia Tinerilor pentru România va demara, chiar de Ziua Naţională a României, între orele 12.00 şi 16.00, în peste 15 oraşe, campania  “De 1 Decembrie, zambeşte!”.
În Craiova, proiectul se va desfăşura în Centrul Oraşului între orele 12.00-16.00 în colaborare cu Asociaţia Studenţilor Timocei.
„Pentru noi cei din Serbia care suntem la facultăţile din România este o bucurie foarte mare că putem să sărbătorim Ziua Naţională în Ţara Mamă. Când eram în Serbia ziua asta am sărbătorit-o în casă şi din cauza asta mă simt foarte bine când văd că toată lumea sărbătoreşte această zi aici. Ştim cu toţii că situaţia în Timoc nu este foarte bună, de cât o singură televiziune regională cea din Bor are emisiuni în limba română şi n-are o frecvenţă extinsă ca să poată şi cei care sunt la marginea judeţului să privească emisiuni, de cât la Kladovo să înveţe limba şi literatura română ca opţional la şcoală. Bisericile româneşti nu sunt recunoscute din partea statului Sârb nici din partea Biserici Ortodoxe Sârbe. Pentru că sunt un mare optimist şi îmi place să zâmbesc, am deosebita plăcere să mă implic în acest proiect şi să-i fac şi pe alţii să zâmbească, aşa că de 1 Decembrie să zâmbim cu toţi. Mulţumim Asociaţiei Tinerilor pentru România pentru această oportunitate de a ne alătura în proiect”, a declarat Aleksandar Najdanovic, Preşedinte al Asociaţiei Studenţilor Timocei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS