5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAcuze de calomnie în Consiliul Local Craiova

Acuze de calomnie în Consiliul Local Craiova

Consilierul PDL Dan Cherciu şi Ionuţ Pîrvulescu, şeful Imaginii din Primăria Craiova, s-au contrat ieri, în şedinţa CL. „Hoţul strigă hoţii!“, a spus Pîrvulescu. „Dacă nu aduce probe, îl chem în judecată“, a anunţat Cherciu. Scandalul a pornit de la un proiect de hotărâre, prin care primăria se asociază fără licitaţie cu o firmă pentru organizarea evenimentelor dedicate sărbătorilor de iarnă.
Asocierea municipiului cu firma Mobseb SRL, pentru „susţinerea evenimentelor ocazionate de desfăşurarea sărbătorilor de iarnă“, a încins spiritele în şedinţa ordinară de ieri a Consiliului Local (CL) Craiova. Consilierul PDL Dan Cherciu a atras atenţia că societatea respectivă nu stă bine din punct de vedere financiar şi că era mai potrivită organizarea unei licitaţii pentru selectarea unei firme partenere. „Parafrazând un proverb, «Spune-mi cu cine te asociezi ca să-ţi spun cine eşti», nu ştiu a cui este iniţiativa acestei asocieri, chiar aş vrea să ştiu dacă este un compartiment sau o persoană. Am verificat bonitatea firmei şi am văzut că anul trecut a avut o cifră de afaceri de 20.000 de euro. Am constatat că firma respectivă a avut o pierdere de aproximativ un sfert din cifra de afaceri, iar capitalurile proprii sunt negative. În aceste condiţii, am văzut că firma respectivă se obligă să dea primăriei 15.000 de euro. Cum să dea această sumă, când are datorii neachitate de aproape 12.000 de euro? Mă întreb de ce nu organizăm o licitaţie. Chiar am întrebat şi cer să mi se răspundă în scris care este criteriul pe baza căruia a fost selectată această societate, cu pierderi considerabile şi datorii neachitate“, a spus Cherciu.

Pîrvulescu, în faţa unui proces de calomnie

Şeful compartimentului Imagine de la primărie, Ionuţ Pîrvulescu, a ţinut să dea replica. „O să încep şi eu cu un mic proverb: „Hoţul strigă hoţii!“. Acea firmă a organizat în 2010 şi 2011 Orăşelul Copiilor, când dumneavoastră făceaţi parte din executiv, şi a plătit la primărie 1.000 de euro, respectiv 1.200 de euro. Acum se plătesc 15.000 de euro, deci sunt aproape 14.000 de euro diferenţă care nu se regăsesc niciunde. Poate ştiţi dumneavoastră unde sunt“, a afirmat Pîrvulescu. În acel moment, Dan Cherciu a reacţionat. „Îl învederez pe domnul Pîrvulescu să-şi retragă cele afirmate pentru că asta este o jignire şi mă voi vedea nevoit să-l chem în judecată. A mă face hoţ sau părtaş la hoţie… dânsul trebuie să justifice. Deci eu nu am făcut parte din executiv, iar în cazul în care această firmă a fost asociată şi în anii precedenţi, nu pot decât să-mi fac «mea culpa» că la momentul respectiv poate nu am sesizat acest lucru şi de această dată am fost mai vigilent. A mă face hoţ un individ care nu ştiu pe ce se bazează şi nu poate produce dovezi mi se pare inadmisibil, pentru mine şi pentru toţi colegii din actualul consiliu şi din consiliile trecute. Îl învederez să producă probe pe baza cărora şi-a permis să facă această afirmaţie. Dacă nu, îl chem în judecată pentru calomnie“, a acuzat Cherciu. Pîrvulescu nu a vrut să-şi retragă cuvintele. „Luaţi stenograma şedinţei şi, în cazul în care consideraţi că mă puteţi da în judecată, sunteţi liber să o faceţi“, a încheiat acesta.
Bogdan Groşereanu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS