22.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMascaţii, pe urmele şpăgilor de la Poliţia Locală

Mascaţii, pe urmele şpăgilor de la Poliţia Locală

Zeci de poliţişti şi mascaţi au descins vineri la sediul Poliţiei Locale din Târgu Jiu. Oamenii legii au efectuat mai multe percheziţii într-un dosar de corupţie şi evaziune fiscală. Percheziţii au fost efectuate şi la domiciliile a 15 angajaţi ai Poliţiei Locale. Potrivit unor surse judiciare, există suspiciunea că agenţii nu şi-ar fi îndeplinit în mod corespunzător atribuţiile de serviciu şi ar fi primit şpagă pentru a nu mai aplica amenzi şoferilor care şi-au parcat neregulamentar maşinile. La sediul Poliţiei Locale au fost căutate o serie de documente referitoare la modul în care a fost evidenţiată activitatea de sancţionare a conducătorilor auto, respectiv cum au fost înregistrate toate amenzile aplicate în ultimele luni. În loc ca amenzile să ajungă la bugetul local, acestea ar fi fost anulate, iar agentul constatator ajungea la o „înţelegere“ cu şoferul, pentru o sumă mult mai mică.

Descinderi
şi la Transloc

Echipele formate din poliţişti şi echipe ale Detaşamentului de Intervenţie Rapidă, din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, au descins vineri şi la sediul societăţii de transport public, SC Transloc. Firma aparţine Consiliului Local Târgu Jiu şi găzduieşte şi Serviciul Ridicare autovehicule. Anchetatorii au o serie de documente de la Serviciul care gestionează problema autovehiculelor parcate ilegal pe raza municipiului Târgu Jiu. De altfel, în incinta Transloc sunt aduse toate maşinile ridicate de pe străzi pentru că nu sunt parcate legal. Oamenii legii au informaţii potrivit cărora anumite autoturisme ridicate nu au mai ajuns la Transloc, nemaifiind achitată acea taxă de recuperare, stabilită prin hotărâre de consiliu local, ci doar „atenţia“ către poliţist. În acest mod nu au mai fost înregistrate veniturile din amenzi, fiind păgubit bugetul local.

Au echipamente moderne pentru aplicarea amenzii

Agenţii locali de poliţie s-au trezit cu oamenii legii pe urmele lor în condiţiile în care municipalitatea a încercat să elimine posibilitatea de mituire a poliţistului. Astfel, din bugetul local au fost achiziţionate o serie de aparate digitale care eliberau pe loc un document privind sancţiunea. De asemenea, toate operaţiunile desfăşurate de agenţi în teren şi toate amenzile aplicate ar fi trebuit să fie evidenţiate instantaneu în serverul central de la sediul Poliţiei Locale. În ciuda acestor măsuri, există suspiciunea că anumiţi poliţişti locali nu au putut scăpa de tentaţia de a încheia înţelegeri cu şoferii sancţionaţi, acest lucru făcându-se în dauna bugetului comunităţii locale. Este de amintit că au existat numeroase scandaluri, când Poliţia Locală a fost restructurată şi s-a renunţat la sute de salariaţi. Şefii de atunci ai Poliţiei Locale Târgu Jiu apreciau că au selectat cele mai bune cadre.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS