19.4 C
Craiova
miercuri, 12 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţi: Şapte persoane, reţinute în dosarul de evaziune fiscală

Mehedinţi: Şapte persoane, reţinute în dosarul de evaziune fiscală

Şapte persoane, între care mai mulţi oameni de afaceri mehedinţeni, au fost reţinute, joi seară, în urma audierii a 20 dintre cele 38 de persoane ridicate după percheziţiile de joi dimineaţă, pentru acuzaţii de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 10 milioane de euro, conform Mediafax.
Între cele şapte persoane care au primit ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore se află oamenii de afaceri din Mehedinţi Constantin Apostol (S.C. Tandreţe Impex SRL), Tiberiu Giuca (S.C. Building Exim SRL), Dan Bălănoiu (S.C. Vulturul Pleşuv SRL), dar şi Nicu Popescu, din Motru, judeţul Gorj. Audierile în acest caz continuă la sediul DIICOT Mehedinţi.
De asemenea, în cursul serii de joi a fost audiat şi omul de afaceri Constantin Bădescu, dar acesta a fost lăsat în libertate.
În urma percheziţiilor de joi dimineaţă, a fost ridicat şi avocatul lui Constantin Bădescu şi al mai multor romi din Strehaia cercetaţi în dosar, Sorin Crudiu, dar şi acesta a fost lăsat în liberate.
La ieşirea de la audieri, Sorin Crudiu, cel care deţine un cabinet de avocatură în Drobeta Turnu Severin, a declarat că anchetatorii au făcut o percheziţie la sediul firmei, unde au verificat actele contabile din perioada 2009-2012.
La sediul DIICOT Mehedinţi urmează să dea declaraţii şeful Poliţiei Locale Drobeta Turnu Severin, Nicolae Micşoniu, şi soţia sa, ridicaţi joi dimineaţă de la locuinţa lor din Drobeta Turnu Severin.
Oamenii legii au descins şi la sediul firmei de pază deţinute de familia şefului Poliţiei Locale Drobeta Turnu Severin – Vigilent Security.
Vigilent Security, cu sediul în Drobeta Turnu Severin, are contracte de prestări servicii cu instituţii publice, între care Spitalul Judeţean din municipiu şi Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare.
Procurorii DIICOT şi ofiţerii de la Crimă Organizată au făcut, joi dimineaţă, 85 de percheziţii în judeţele Mehedinţi, Gorj, Dolj, Timiş, Dâmboviţa şi municipiul Bucureşti, fiind vizată o reţea specializată în evaziune fiscală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS