22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCondamnat la închisoare cu suspendare pentru mituirea unui poliţist

Condamnat la închisoare cu suspendare pentru mituirea unui poliţist

Un bărbat din Hunedoara care a mituit un poliţist din Târgu Jiu a fost condamnat de Tribunalul Gorj la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare.
Kvec Bacro din Hunedoara i-a oferit unui poliţist din Gorj 100 de euro pentru ca omul legii să îl ajute să îşi recupereze 21.000 de lire sterline pe care le uitase în torpedoul unui autoturism. Maşina fusese vândută altei persoane pentru 2.000 de euro. În clipa în care a realizat că a vândut maşina cu tot cu bani, Kvec Bacro a plecat în urmărirea fostei sale maşini. Neputând să prindă din urmă autovehiculul, păgubitul a decis să sune la poliţie şi să anunţe că i-a fost furată maşina. Autoturismul a fost depistat în trafic pe raza judeţului Gorj. În semn de mulţumire că i-a fost recuperată maşina, hunedoreanul i-a oferit poliţistului suma de o sută de euro.

Hunedoreanul
a insistat cu mita

Oamenii legii şi-au dat seama că este ceva dubios la mijloc, mai ales când au aflat că cel pe care îl opriseră în trafic tocmai cumpărase autoturismul. La dosar se află şi înregistrările dintre poliţist şi mituitor:
„Kvec Bacro  – Cât să vă dau? Spune cât? Uite, ici, ai o foaie. Pardon… îi bine?
Poliţist: – Da’ pentru ce îs banii ăştia, domnule?
Kvec Bacro – Păi sunt aia… să fie pace…. Să fie pace…
Poliţist: – Pace? … Ce înseamnă asta?
Kvec Bacro – Aa… Pă’ da dumitale… Nu… Să fie corect… Să nu ne mai ştie nimeni ce-am făcut. M-ai înţeles … Nu-i bine aşa? Eu ţi-am dat să mânci şi dumneata o ciorbă de burtă… cum se spune, şi îmi dai şi mie bănuţii mei să mă duc şi eu acasă la familia mea… Să fie pace. Dacă vrei îţi dau lire… dacă vrei îţi dau… ce vrei dumneata?
Poliţist: – Da’ pentru ce sunt banii ăştia?
Kvec Bacro – Pentru dumneavoastră? Fă tu cu ei ce vrei… Eu vreau… să ne ajuţi să nu ne ştie nimeni… ştiu că sunteţi comisar… Vezi şi dumitale… Ai şi dumitale copii… mânci şi dumitale o (neinteligibil) ce vrei să… na …îi bine? Mai
dă-mi de acolo că-ţi mai dau… (…) nu ne ştie nimeni… eşti bun… Şi eu sunt bun cu dumitale. Nu spun la nimeni…
Poliţist: – Hm? Stai o ţâră că nu sunt singur… Mai am un coleg cu mine…
Kvec Bacro – Pă’ hai că-ţi mai dau… îţi aduc dincolo o sută de euro… Sau…
Poliţist: – Stai o ţâră.
Kvec Bacro – Păi dacă nu vrei lire de ăia? Că nu mai am la mine de ăştea… euro. Nu suntem oameni de bagabonţi… suntem oameni de ăştia… Poţi să dai telefon la Hunedoara“, se menţionează în rechizitoriu. Sentinţa Tribunalului Gorj poate fi atacată cu apel la
Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS