9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Proiectul "Restauro - Specializare în arta ţesătoriei tradiţionale", la final

Dolj: Proiectul „Restauro – Specializare în arta ţesătoriei tradiţionale”, la final

Fundaţia „Cuvântul care Zideşte” a Mitropoliei Olteniei a organizat ieri conferinţa de finalizare a proiectului „Restauro – Specializare în arta ţesătoriei tradiţionale”, implementat în parteneriat cu Asociaţia pentru Formare Profesională a Adulţilor. Evenimentul a reunit reprezentanţi ai echipei de proiect şi ai partenerului, reprezentanţi ai presei, ai ONG-urilor şi ai Şcolii Gimnaziale nr. 1 Mârşani, firme cu activităţi în domeniul ţesătoriei şi absolvente ale cursului de ţesătorie derulat în perioada octombrie 2012 – septembrie 2013, în localitatea Grădinari, judeţul Olt și comuna Mârşani, judeţul Dolj.

În cadrul mesei rotunde, activitate distinctă în cadrul proiectului, au fost prezentate obiectivele proiectului, rolurile partenerilor de proiect şi rezultatele obţinute în cadrul proiectului care se va încheia în data de 30 noiembrie. „Evenimentul din această săptămână marchează finalizarea primului proiect din fonduri structurale, al Arhiepiscopiei Craiovei, prin Fundaţia ‘Cuvântul care Zideşte’, pe componenta de investiţii în resursele umane şi nu în infrastructură. Trebuie punctat de asemenea că a fost un proiect în care s-a pus accentul pe parteneriat, în ceea ce priveşte implementarea acestuia, parteneriat stabilit între doi exponenţi ai societăţii civile, pe de o parte, un ONG, Fundaţia ‘Cuvântul care Zideşte’, care a fost solicitantul aplicaţiei, şi care are ca scop promovarea activităţilor culturale dar şi desfăşurarea de activităţi caritabile, de a ajuta toate categoriile de persoane defavorizate, fără nici un fel de discriminare. Pe de altă parte, a implicat Asociaţia pentru Formare Profesională a Adulţilor, care este un organism de talie profesională ridicată şi care dezvoltă acţiuni de formare profesională pe toate palierele, începând de la calificare, specializare, perfecţionare a resursei umane”, a declarat Silviu Ciocşan, asistent manager în cadrul proiectului.

În cadrul proiectului, 153 de persoane au beneficiat de consiliere profesională, la cursul de ţesătorie tradiţională au fost înscrise 63 de persoane, dintre care 58 au obţinut diploma de calificare. Cursurile de calificare în domeniul ţesătoriei s-au adresat persoanelor inactive pe piaţa muncii, din judeţul Dolj, persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă sau şomeri, care nu deţin competenţe în meseria tradiţională de ţesător-restaurator de covoare. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Valoarea nerambursabilă a proiectului este de aproximativ 2.120.000 de lei, din care 42.606 lei reprezintă contributia Fundaţiei „Cuvântul care Zideşte”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS