24.3 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlcea: Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul a săvârşit Sfânta Liturghie la Biserica "Sfinţii Voievozi" din Fometeşti

Vâlcea: Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul a săvârşit Sfânta Liturghie la Biserica „Sfinţii Voievozi” din Fometeşti

\n

În Duminica a XXVI-a după Rusalii, ieri, Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie la Biserica „Sfinţii Voievozi” din parohia Fometeşti, localitatea Slătioara, judeţul Vâlcea.
În cuvântul de învăţătură rostit Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul a tâlcuit pericopa evanghelică, arătând importanţa faptului că trebuie să fim harnici şi darnici, nu leneşi şi săraci. Mântuitorul Hristos ne îndeamnă să muncim, să apreciem oamenii harnici şi milostivi, fără a încuraja pe oamenii care sunt săraci din cauza faptului că nu muncesc.    
La final, Preasfinţia Sa l-a felicitat pe părintele paroh Ion Mihăilescu pentru frumoasa activitate pastorală şi misionară desfăşurată în cadrul parohiei, iar părintele a mulţumit pentru vizita şi binecuvântarea arhierească dăruită credincioşilor Parohiei Fometeşti.
La eveniment au mai participat: Părintele Mihai Cârţan, Protopop de Horezu, preoţii de la parohiile învecinate şi numeroşi credincioşi din localitate şi din împrejurimi.
După Sfânta Liturghie, a urmat slujba de sfinţire a locului pentru construirea unei capele mortuare cu hramul „Sfinţii Voievozi Mihail şi Gavril”, în incita biserici parohiale.  
Biserica parohială cu hramurile „Sfinţii Voievozi Mihail şi Gavril” şi „Sfinţi Împăraţi Constantin şi Elena”, din satul Fometeşti, comuna Slătiora, judeţul Vâlcea, a fost construită între anii 1970-1978 în centrul satului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS