13.3 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAccident provocat de un poliţist băut

Accident provocat de un poliţist băut

\n

Un subofiţer de la Postul de Poliţie Dioşti este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, după ce a provocat un accident de circulaţie şi a încercat să-i convingă pe anchetatori că maşina a fost condusă de soţia sa.
Accidentul rutier a fost înregitrat vineri seară, în jurul orei 18.00, pe DN 6, între localităţile Coşoveni şi Leu.
Reprezentanţii IPJ Dolj au precizat că, din primele cercetări ale poliţiştilor de la Rutieră, s-a stabilit că Florica Radu, de 39 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un VW Passat către Caracal, într-o curbă la dreapta, a pierdut controlul direcției, a intrat pe contrasens și a lovit un Suzuki Swift, condus regulamentar din sens opus de Gimi Popescu, de 27 de ani, din aceeași localitate. În urma impactului, ambele mașini au fost proiectate în parapetul de pe marginea drumului, iar tânărul de 27 de ani a fost rănit și transportat la Spitalul de Urgență din Craiova, unde a primit primele îngrijiri medicale. În fața polițiștilor de la Rutieră, şoferiţa a declarat că i s-a făcut rău la volan, acesta fiind motivul pentru care a pierdut controlul direcției.
Ulterior, poliţiştii de la Rutieră au constatat că leziunile suferite de femeie nu corespund cu locul pe care declara că l-ar fi ocupat în VW Passat. Mai exact, femeia se lovise cu capul de parbrizul maşinii în urma impactului, însă parbrizul era lovit în partea dreaptă, unde se presupunea că ar fi stat soţul ei, Teodor Radu, de 42 de ani, din Caracal, ajutorul şefului de post din comuna doljeană Dioşti. În plus, poliţistul nu avea leziuni care să indice că ar fi dat cu capul în parbrizul maşinii. Pe lângă aceste probe, dar şi din declaraţiile martorilor, oamenii legii au stabilit că VW Passat a fost condus, de fapt, de poliţistul Radu, care a şi provocat accidentul rutier după ce s-a angajat într-o depăşire neregulamentară. Pentru că era băut, poliţistul a încercat
să-şi convingă colegii de la Rutieră că soţia sa este cea care a condus maşina şi cea care a provocat accidentul de circulaţie. Ambii şoferi au fost testaţi cu aparatul etilotest, iar dacă în cazul lui Popescu rezultatul a fost negativ, în cazul poliţistului, etilotestul a indicat o alcoolemie de 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat. Reprezentanţii IPJ Dolj au mai precizat că şi subofiţerul Teodor Radu a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde i-au fost recoltate două probe de sânge. Acesta este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, dosarul penal fiind înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS