13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlcea: Poliţist prins beat la volan

Vâlcea: Poliţist prins beat la volan

Agentul Adrian Vintilă, poliţistul în Călimăneşti, judeţul Vâlcea, a fost oprit de colegii săi în trafic. Aceştia au constatat că agentul avea o alcoolemie de peste unu la mie în aerul expirat. Agentului i s-a întocmit dosar penal. În urmă cu câteva săptămâni, un alt poliţist beat a accidentat mortal două persoane, informează România TV.
Agentul a consumat băuturi într-un bar din Râmnicu Vâlcea, unde a fost văzut de o persoană care a alertat poliţia. În drumul său spre postul din Călimăneşti, acolo unde lucrează agentul, a fost oprit de un echipaj de la Rutieră care l-a testat cu apartul etilotest. Acesta avea o alcoolemie de 1,04 mg/litru alcool pur în aerul expirat.
Pentru faptul că a condus băut pe drumurile publice, agentul s-a ales cu dosar penal, a rămas fără permis de conducere, fiind şi cercetat de o comisie internă.
Şeful IPJ Vâlcea anunţă măsuri drastice împotriva poliţiştilor care încalcă legea. Această măsură vine poate şi ca urmare a faptului că în urmă cu o lună un poliţist care avea o alcoolemie de 1,8 gr la mie alcool în sânge a provocat un grav accident de circulaţie, soldat cu doi morţi şi doi răniţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS