13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalScurt-metrajul românesc ”Regresie”, un adevărat succes la Hollywood

Scurt-metrajul românesc ”Regresie”, un adevărat succes la Hollywood

Scurt-metrajul românesc ”Regresie”, în regia lui Robert Eugen Popa, a înregistrat un adevărat succes la Hollywood după ce, zilele trecute a avut poiecția la ”Chinese Theater”, conform B1 TV. Mai mult, criticii l-au primit cu entuziasm, fiind descris drept ”o comedie ingenioasă” cu ”actori excelenți”.
Filmul, produs de Solar Indie Junction, spune povestea lui Ciprian Drăgulescu (interpretat de Dorian Boguţă – Love Building 2013, Moartea domnului Lazarescu 2005), un fost veteran român în Afganistan, care suferă de regresie mentală şi e urmărit de fantezia recurentă că ar fi star într-un film indian.
Protagonistul, un marginal contemporan în insolvenţă acută, e vânat de Guvernul României care suspectează că „regresia” nu e altceva decât o fraudă, dar şi de doi agenţi CIA, care pe baza participării întâmplătoare a personajului în captura unui lider Al Qaeda în Afganistan, au concluzionat că Drăgulescu deţine informaţii cruciale despre Osama Bin Laden.
”Regresie” a obținut patru premii şi 18 nominalizări la festivaluri internaţionale („Palm Beach International Film Festival”, „Mumbai International Short Film Festival”, „Athens International Film Festival” etc.).
În viziunea criticilor, la povestea densă şi plină de răsturnări de situaţie, contribuie savoarea actorilor români.
Criticii din Hollywood îi remarcă pe Valentin Popescu în rolul birocratului cartonat/fără suflet  pe care se bazează intervenţia ocultă a Guvernului în viaţa protagonistului şi pe Geo Dobre, în rolul nedogmaticului („earthy”),  dar machiavelicului Şef al Comisiei de Evaluare.
”Chiar dacă nu sunt imediat recognoscibili publicului american , distribuţia filmului include actori excelenţi care au jucat în producţii distinse cu cele mai prestigioase premii din Europa”, au afirmat criticii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS