30.5 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiova: Festival-concurs de Poezie la Casa Studenţilor

Craiova: Festival-concurs de Poezie la Casa Studenţilor

Cea de-a treia ediţie a Festivalului de Poezie „Alexandru Macedonski” are loc în acest sfârşit de săptămână, în organizarea Casei de Cultură a Studenţilor (CCS) din Craiova. Evenimentul include un concurs de grupaje de poezie, lecturi, dezbateri, mese rotunde, la competiţie participând autori care nu au depăşit vârsta de 27 de ani şi nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor şi care au trimis creaţiile până la data de 5 noiembrie 2013. Juriul concursului, compus din profesori universitari, tineri scriitori si poeţi craioveni, a selectat din cele peste 30 de plicuri primite laureaţii din acest an, care vor participa la festivitatea de premiere şi la activităţile din cadrul festivalului.

Pentru cele mai valoroase lucrări prezentate în concurs, juriul a acordat următoarele premii: Marele premiu „Alexandru Macedonski” în valoare de 600 de lei, Premiul I în valoare de 400 de lei, două Premii II în valoare de câte 300 de lei, două Premii III în valoare de câte 200 de lei, precum şi menţiuni constând în cărţi şi reviste. Grupajele laureaţilor şi ale altor participanţi (în funcţie de spaţiu) vor apărea într-un volum colectiv.  

Festivalul va avea deschiderea plenară şi conferinţa de presă mâine, la ora 10:00 în foaierul CCS Craiova şi va continua cu o masă rotundă, lansarea volumului Poezia Viitorului de Alexandru Macedonski şi lectură publică. Duminică, de la ora 10:00 va avea loc festivitatea de premiere, care va fi urmată de lectură publică susţinută de laureaţii concursului, iar de la ora 13:00 se va desfăşura festivitatea de închidere a festivalului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS