19.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAcţiunea "Vatra 2013" continuă în judeţul Dolj

Acţiunea „Vatra 2013” continuă în judeţul Dolj

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Dolj şi Direcţiei Agricole Dolj au efectuat ieri în cadrul acţiunii „Vatra 2013”,  o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de evaziune fiscală şi activităţilor ilicite de comerţ din domeniul „morărit – panificaţie” .

Potrivit unui comunicat al IPJ Dolj, au fost efectuate verificări şi controale la 10 societăţi comerciale, precum şi la două mijloace de transport, fiind astfel constatate şi aplicate şapte sancţiuni contravenţionale în valoare de 29.000 lei. Deasemenea, oamenii legii au confiscat bunuri în valoare de 2.320 lei, reprezentând contravaloarea a 500 kg făină şi 2600 pâini.

Spre exemplu, cu ocazia controlului efectuat la o societate comercială din Podari, punct de lucru Craiova, administrată de Ştefan D., s-a constatat faptul că societatea produce şi comercializează pâine, fără a justifica cu documente legale produsele rezultate şi materia primă.  Societatea comercială a fost sancţionată contravenţional cu suma de 20.000 lei conform Legii 12/1990 Rep., dispunându-se totodată confiscarea sumei de 670 lei, reprezentând contravaloarea a 670 pâini fără documente de provenienţă. De asemenea, pentru nerespectarea condiţiilor legale de funcţionare Direcţia Agricolă Dolj a dispus suspendarea activităţii punctului de lucru, până la remedierea deficienţelor constatate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS