16.7 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalConcerte aniversare la Filarmonica "Ion Dumitrescu" din Râmnicu Vâlcea

Concerte aniversare la Filarmonica „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea

Filarmonia „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea aniversează în săptămâna 25-29 noiembrie 19 ani de la primul concert, a anunţat instituţia printr-un comunicat. Cu acest prilej, râmnicenilor iubitori de muzică li s-a pregătit o serie de concerte aniversare, care va debuta luni, 25 noiembrie, de la ora 19:00, în Sala „Lahovari”, cu un recital susţinut de Orchestra simfonică a Filarmonicii, sub bagheta dirijorului Dario Bisso-Sabadin, solist fiind Andrei Enoiu-Pânzariu la pian. Programul va cuprinde Concertul nr. 20 pentru pian şi orchestră în re minor, K.V. 466, de Wolfgang Amadeus Mozart şi Simfonia a III-a – „Eroica” de Ludwig van Beethoven.

Miercuri, 27 noiembrie, de la ora 19:00, va avea loc concertul aniversar – 19 ani de la primul concert al Filarmonicii „Ion Dumitrescu” – la care îşi va da concursul Corul academic „Euphonia”, dirijor Mihail Ştefănescu.

Joi, 28 noiembrie, de la aceeaşi oră, este programat un recital extraordinar Ilinca Dumitrescu, dedicat Zilei Naţionale a României, invitat special fiind Vasile Macovei (fagot).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS