13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalUna au învăţat, alta profesează

Una au învăţat, alta profesează

Universitatea „Constantin Brâncuși“ din Târgu Jiu găzduieşte Conferința regională „Responsabilitate pentru viitorul tinerilor absolvenți de studii superioare“ organizată de Ministerul Educației Naționale. Evenimentul va avea loc astăzi, începând cu ora 10.00, în amfiteatrul 016, la sediul rectoratului din strada Calea Eroilor. Această acţiune face parte din proiectul INSERT – Managementul corelării sistemului de învăţământ cu piaţa muncii, implementat de Ministerul Educaţiei Naţionale în parteneriat cu Institutul Naţional de Cercetare în Domeniul Muncii şi Protecţiei Sociale, Centrul naţional de pregătire în Statistică şi OSB Consulting GmbH.
Finanţarea este asigurată din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Platforma on-line de joburi, promovată

Este cel de-al patrulea eveniment din seria de opt evenimente ale Caravanei ce se desfăşoară în tot atâtea centre universitare din ţară, în cadrul activităţii de informare şi promovare în vederea unei mai bune corelări a sistemului de învăţământ cu piaţa muncii.
„Pornind de la premisa că o bună parte dintre absolvenţii învăţământului superior din România profesează în alte domenii decât cele pentru care s-au pregătit, se vor purta discuţii cu responsabili de la nivel central şi local, cadre didactice, companii, IMM-uri şi studenţi despre cum se poate crea un sistem integrat de monitorizare a felului în care tinerii îşi pot face loc pe piaţa muncii şi ce se întâmplă mai departe cu rezultatele acestei monitorizări. Cu această ocazie, Ministerul Educaţiei Naţionale continuă promovarea platformei on-line de joburi destinată studenţilor şi absolvenţilor din cele 50 de universităţi partenere, beneficiare ale proiectului din Bucureşti şi din ţară, precum şi angajatorilor de la nivel naţional“, a declarat profesorul universitar Ştefan Ghimişi, din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS