19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSC ECO THERM SERVICES SRL - Eficienţă energetică prin contorizarea individuală a utilităţilor

SC ECO THERM SERVICES SRL – Eficienţă energetică prin contorizarea individuală a utilităţilor

Una dintre cauzele principale care au dus la debranșări masive de la sistemul de alimentare cu energie termică pentru încălzire şi apă caldă menajeră al sistemelor de termoficare a fost și modul de realizare al instalațiilor consumatorilor. Aceasta are în vedere faptul că furnizarea căldurii se face prin coloane comune (pe verticală), care nu permit măsurarea şi separarea individuală a instalațiilor de încălzire şi apă caldă menajeră din interiorul apartamentelor. Așa s-a ajuns la disconfort termic şi consumuri nejustificate în apartamente prin neefectuarea reparațiilor la părțile comune la timp, la neplata facturilor de către unii consumatori, toate aceste aspecte coroborate influențând asupra acumulării de datorii și blocaje financiare ale regiilor de termoficare.
ECO THERM SERVICES SRL Craiova este unul dintre liderii de piaţă în furnizare de echipamente de contorizare şi control a apei, a termoficării, sistemelor de încălzire, climatizare, a gazelor, dar şi a curentului electric, echipamente pentru transmitere a datelor la distanţă prin radio, internet şi GSM. Cu experienţă în domeniul contorizării, compania a realizat numeroase proiecte atât pe plan local, cât şi naţional, asigurând servicii de înaltă calitate în conformitate cu cerinţele clientului, cu cerinţele legale şi reglementările aplicabile.
În prezent, compania a demarat un proiect la nivel local şi naţional, ce are ca scop eficientizarea costurilor pentru energia termică în condominii.
SC ECO THERM SERVICES SRL propune o soluţie avantajoasă de economisire în ceea ce priveşte măsurarea utilităţilor, prin realizarea instalaţiilor interioare de încălzire, apă caldă menajeră şi apă rece, în sistem de distribuţie pe orizontală şi contorizare individuală a fiecărui apartament, inclusiv echilibrarea reţelei de alimentare. Aceasta presupune alimentarea cu agent termic pe una sau două coloane (tur-retur), coloane amplasate pe casa scării de la parter până la ultimul nivel al condominiului. Din acestea se realizează racorduri individuale pentru fiecare apartament, branșamentele fiind prevăzute cu cutie completă de contorizare, pentru energie termică, pentru apă caldă menajeră şi apă rece, dotate cu module radio pentru transmiterea datelor de consum la distanţă, vane de izolare şi vana de echilibrare pentru agentul termic de încălzire.
Se poate spune că, folosind această metodă de contorizare a consumului de energie termică pentru încălzire, se realizează o descentralizare a sistemului de alimentare cu utilităţi la nivel de condominiu, cu efecte benefice privind facturarea exactă a consumului individual înregistrat cât și posibilitatea reglajului individual, reducând astfel substanţial costurile de încălzire pentru proprietari, dar şi conştientizând proprietarii asupra gestionării eficiente a agentului termic.
Proiectul este susţinut de SC TERMOFICARE CRAIOVA SRL- societatea implicându-se în executarea fără costuri a manoperei aferente realizării reţelei de distribuţie pe orizontală pe casa scării, la subsol şi în apartamente.
Contoarele utilizate sunt de ultimă generaţie cu o clasă de precizie superioară, ele fiind citite prin radio de specialiştii SC TERMO CRAIOVA SRL, iar consumurile de încălzire şi apă caldă sunt facturate direct către locatari, fără intermediul asociaţiei de proprietari.
Până în prezent, în Craiova, trei blocuri au optat pentru această soluţie avantajoasă: bl. 9 şi bl. 201E, situate în Craioviţa Nouă şi bl. N4 Calea Bucureşti (cartier Lăpuş).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS