23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalHotărârea de Guvern privind deschiderea ICR Moscova a fost publicată în Monitorul Oficial

Hotărârea de Guvern privind deschiderea ICR Moscova a fost publicată în Monitorul Oficial

Hotărârea de Guvern potrivit căreia Institutul Cultural Român (ICR) va avea o filială la Moscova a fost publicată în Monitorul Oficial, informează b1.ro. Potrivit Hotărârii de Guvern, „partea română deschide în oraşul Moscova Institutul Cultural Român, denumit în continuare Institut, iar partea rusă deschide în oraşul Bucureşti Centrul Rus pentru Ştiinţă şi Cultură, denumit în continuare Centru. Activitatea Institutului şi a Centrului se desfăşoară pe baza dispoziţiilor prezentului acord, a normelor dreptului internaţional şi conform legislaţiei statului de reşedinţă. În cazul României, legislaţia internă include, de asemenea, şi legislaţia Uniunii Europene. Părţile pot, pe bază de înţelegere reciprocă, să deschidă institute şi centre în alte oraşe ale statului de reşedinţă, cu respectarea legislaţiei statului de reşedinţă”.

Reţeaua institutelor culturale româneşti din străinătate cuprinde institute în Berlin, Bruxelles, Chişinău, Istanbul, Lisabona, Londra, Madrid, New York, Paris, Praga, Roma, Stockholm, Tel Aviv, Varşovia, Veneţia şi Viena – cel de la Budapesta primind, în decembrie 2007, o extensie la Seghedin.

Misiunea ICR, care este condus din luna iunie a acestui an de Lilian Zamfiroiu, este promovarea culturii şi civilizaţiei naţionale în ţară şi în afara ei. Activitatea ICR este înţeleasă ca o modalitate complementară de atingere a obiectivelor strategice ale României, alături de iniţiativele externe de factură politică şi economică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS