19.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimarul din Ţuglui rămâne în arest

Primarul din Ţuglui rămâne în arest

Judecătoria Craiova a hotărât vineri să menţină arestul preventiv în cazul lui Paulică Neagoe, primarul comunei Ţuglui, trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată.
Edilul Paulică Neagoe a fost arestat preventiv pe 19 iulie, fiind acuzat de procurorii craioveni că a cumpărat pentru Primăria Ţuglui diverse bunuri la preţuri „umflate“, prejudiciul adus bugetului comunei fiind estimat la peste 400.000 de lei.
Din cercetările făcute de ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor Dolj s-a stabilit că, între anii 2008-2012, Paulică Neagoe, care a câştigat un nou mandat de primar al comunei în 2012, a achiziţionat direct diverse produse şi a acceptat la plată facturi pentru produse şi bunuri a căror valoare a fost supraevaluată. Este vorba de pichete PSI, coşuri de gunoi, tobogane şi balansoare pentru mai multe locuri de joacă, unele construite în câmp, dar şi bănci ori indicatoare rutiere. Anchetatorii au constatat că preţurile bunurilor achiziţionate de primar au depăşit cu mult preţurile pieţei la momentul efectuării achiziţiilor, plătind din bugetul local suma totală de 815.800 de lei. După ce au comparat bunurile cumpărate de Primăria Ţuglui cu preţurile pieţei, anchetatorii au stabilit că bunurile ar fi costat numai 390.800 de lei, prejudiciul adus bugetului comunei fiind de aproximativ 425.000 de lei, bani care au intrat în buzunarele unor romi din localităţile Drăgăneşti-Olt şi Potcoava, judeţul Olt. Bunurile respective au fost cumpărate de Primăria Ţuglui de la COMAT PRESCON SRL şi TOTAL TEHNO COMPANY SRL, ambele din Potcoava, Olt, administrate de Iulian Mihai, TOTAL VAS MULER SRL Potcoava, administrată de Radu Zaga, PEHART INSTAL SRL Drăgăneşti-Olt, administrată de Constantin Coman, zis Dacul, bulibaşa romilor din Drăgăneşti, dar şi SC MIHLUC & RADU FAMILY SRL Băileşti, administrată de Luciana Mihai, fiica lui Iulian Mihai. Pe 19 iulie, Judecătoria Craiova a dispus arestarea preventivă a primarului Neagoe, dar şi a lui Iulian Mihai, Constantin Coman şi Zaga Radu, iar pe 12 august procurorii au dispus trimiterea în judecată a celor cinci inculpaţi.
Vineri, Judecătoria Craiova a menţinut starea de arest în cazul edilului Neagoe şi a lui Iulian Mihai, care pot face recurs împotriva hotărârii instanţei la Tribunalul Dolj. Tot vineri, judecătorii au fost de acord cu efectuarea unei expertize pentru evaluarea bunurilor achiziţionate de Primăria Ţuglui de la firmele romilor din Olt. Următorul termen de judecată a fost stabilit pe 4 noiembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS