20.6 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCărţi valoroase donate bibliotecii „Aman“

Cărţi valoroase donate bibliotecii „Aman“

Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Judeţene „Alexandru şi Aristia Aman“, a fost prezent săptămâna trecută, în Bucureşti, pentru a se întâlni cu academicianul Dinu C. Giurescu. Subiectul discuţiilor l-a constituit dorinţa reputatului istoric de a-şi dona întregul fond de carte Bibliotecii Judeţene „Alexandru şi Aristia Aman“.
„Continuăm seria înzestrărilor pentru Biblioteca «Aman». Dacă, în urmă cu câteva luni, academicianul Dan Berindei a ales biblioteca noastră ca loc în care să-şi pună în valoare întregul fond de carte, acum a venit rândul unui alt academician cunoscut, Dinu C. Giurescu, să repete această frumoasă şi recentă istorie. Vorbim aici de mii de volume care vor ajunge pe rafturile bibliotecii noastre, ocazie cu care vom înfiinţa şi o secţie care va purta numele marelui istoric“, a declarat managerul Bibliotecii „Aman“, Lucian Dindirică.
La rândul său, președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a afirmat: „Este un motiv de bucurie că patrimoniul tipărit al Bibliotecii «Aman» se va îmbogăți cu fondurile personale de carte ale academicienilor Dinu C. Giurescu și Dan Berindei. Sunt personalități de prim rang ale istoriografiei românești și universale, reprezentanți de marcă ai vieții publice, care, prin gestul lor, înnobilează Craiova și aduc un plus bibliotecii noastre”.
Click News

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS