23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTrofeul Festivalului "Maria Tănase" a fost câştigat de reprezentanta Doljului

Trofeul Festivalului „Maria Tănase” a fost câştigat de reprezentanta Doljului

A plouat cu premii la cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului Concurs Naţional al Interpreţilor Cântecului Popular Românesc „Maria Tănase”, care s-a încheiat în această seară. Dat fiind faptul că ediţia din acest an s-a bucurat de prezenţa unora dintre cele mai bune voci, juriul a decis acordarea mai multor premii speciale.

Pe lângă premiul din partea publicului, care a revenit Zorinei Chelu Bălan din Dolj, au mai fost acordate mai multe premii speciale, printre acestea unul din partea Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj, care a mers la Marius Gheorghe, apoi premiul special acordat Ionelei Toma din Satu Mare. O altă distincţie a ajuns în Alba, la Alina Secăşeanu, altul la Denisa Grecu şi Irina Maria Birou.

Premiul întâi la categoria solişti instrumentişti a plecat la Râmnicu Vâlcea, la Teodor Geani Busnea, în vreme ce la solişti vocali pe primul loc s-au clasat Andra Ioana Matei din Suceava şi Liviu Olteanu din Dolj.

Au fost acordate câte două premii doi, atât la secţiunea solişti instrumentişti – lui Victor Boleantu şi lui Cătălin Păndurescu, cât şi la categoria solişti vocali – lui Ciprian Pop din Timiş şi Narcisei Băleanu din Mehedinţi.

La fel şi la împărţirea premiilor trei. La solişti instrumentişti ele au revenit lui Tudor Vârciu şi Ameliei Capruci, în timp ce la secţiunea solişti vocali au fost acordate concurentelor Letiţia Boroi şi Livia Neag.

Reprezentanta Doljului a câştigat premiul de popularitate şi Trofeul festivalului

Trofeul acestei ediţii a rămas în Dolj, căci el a fost adjudecat de reprezentanta Doljului, Zorina Chelu Bălan, cea pe care publicul a răsplătit-o şi cu premiul de popularitate. „Premiul din partea publicului este pentru mine o mare responsabilitate, dar nu foarte greu de împlinit. E pasiunea mea de când mă ştiu. Mă îndrept către ei cu mii de mulţumiri. Nu e la îndemâna oricărui concurent. Este foarte greu să reuşim să câştigăm inima publicului. Eu particip din 2007 la Festivalul Maria Tănase, în 2009 nu am luat preselecţia, dar am venit cu speranţă de fiecare dată. Nu m-am dezlipit de gândul că într-o zi o să câştig inima publicului. Se spune că este cel mai important premiu, mai mare decât trofeul. Este adevărat. Pentru el cântăm pentru că juriul ne aparţine o seară, două, după aia fiecare pleacă la casele lui, ori publicul rămâne pentru toată viaţa”, a spus câştigătoarea.

Alături de premiul de popularitate s-a aşezat şi Trofeul festivalului, sărutat de câştigătoare într-un moment cu adevărat emoţionat, care a smuls din partea sa, prin vocea gâtuită de emoţie, convingerea făcută publică în sala Teatrului Naţional că primirea acestui premiu „însemnă că trecerea mea prin lumea cântecului popular nu este în zadar”. Astfel, reprezentanta Doljului, Zorina Chelu Bălan, a adăugat celor trei trofee ale sale de acasă, extrem de valoroase, copii săi, şi pe cel al Festivalului „Maria Tănase”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS