5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalNoaptea Cercetătorilor la Craiova

Noaptea Cercetătorilor la Craiova

Noaptea Cercetătorilor se sărbătoreşte în aceeaşi seară, pe 27 septembrie, în peste 300 de oraşe din Europa, printre care şi Craiova. Evenimentul este presărat cu experimente trăsnite şi conferinţe despre misterele încă nedezlegate ale ştiinţei.
Profesori şi studenţi de la Universitatea din Craiova, cercetători şi voluntari vor fi prezenţi în holul central al Universităţii şi în Piaţa Teatrului, în intervalul orar 19.00 – 24.00, îndemnând publicul să înţeleagă ştiinţa dincolo de ecuaţii şi formule. Mai exact, publicul va putea asista la experimente de fizică (optică, laseri, mecanică), de chimie, de geografie, de ştiinţe inginereşti, fiecare dintre acestea fiind însoţit de explicaţii accesibile. De asemenea, cei interesaţi şi fascinaţi de ştiinţă vor putea face observaţii ale sistemului solar prin reţeaua de telescoape astroED, analize spectrale cu radiotelescop SRT10, vor putea participa la concursuri de genul „Morişti de vânt“ sau de „Ştiinţă şi cultură generală“ ori la lansările de carte şi dezbateri.
Evenimentul este coorganizat de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi şi de universităţile partenere, Universitatea din Bucureşti, Universitatea „Babeş-Bolyai“ din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea din Craiova, precum şi Institutul de Fizică Atomică şi Institutul Naţional de Fizica Laserilor, Plasmei şi Radiaţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS