16.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCe se întâmplă cu adăpostul canin de la Pod Breasta?

Ce se întâmplă cu adăpostul canin de la Pod Breasta?

Autorităţile vor să externalizeze ecarisajul, dar concesiunea adăpostului nu a fost pusă în discuţie.

Autorităţile craiovene par să nu ştie ce vor face cu adăpostul canin de la Pod Breasta, concesionat de Consiliul Local (CL) către Salubritate Craiova SRL, o investiţie de 2,7 milioane de lei. Prin hotărârea consiliului local (HCL) nr. 440/2013, a fost aprobată procedura de licitaţie publică a contractului de delegare pentru activitatea de ecarisaj în municipiul Craiova. O comisie specială va evalua ofertele pentru această licitaţie. În prezent, activitatea de ecarisaj este desfăşurată de SC Salubritate Craiova SRL, societatea Primăriei Craiova, conform HCL nr. 417/2011. Potrivit acestei hotărâri, obiectul contractului îl constituie „prestarea activităţii de capturare a câinilor fără stăpân de pe domeniul public al municipiului Craiova, respectiv acei câini care circulă liberi, fără însoţitor, în locuri publice. Această activitate presupune următorul ciclu de operaţii: capturarea câinilor; transportul; înregistrarea, examinarea câinilor; adăpostirea; îngrijirea şi hrănirea câinilor; asistenţa sanitar-veterinară; revendicarea şi adopţia; eutanasierea; neutralizarea cadavrelor“. Contractul de delegare a gestiunii serviciului de ecarisaj a fost încheiat pentru o durată de 49 de ani. O dată cu delegarea gestiunii, Salubritate Craiova a primit în concesiune şi bunurile care-i permit să deruleze activitatea de ecarisaj (HCL nr. 209/2011). Prin HCL nr. 351/2013, a fost aprobată concesionarea către Salubritate Craiova SRL a bunului „construcţie adăpost canin etapa I“. Este vorba despre adăpostul canin de la Pod Breasta, cu o capacitate de cazare de 500 de locuri, construit de firma Team World Construct SRL. Interesant este că la pachet cu delegarea serviciului de ecarisaj nu avem şi concesionarea adăpostului de la Pod Breasta, având în vedere că această activitate presupune inclusiv adăpostirea câinilor (conform HCL nr. 417/2011).
„Nu ştiu dacă se va concesiona şi adăpostul, nu am fost informat despre acest lucru“, ne-a spus Cristian Popescu, directorul Salubritate SRL.
Municipalitatea craioveană îşi propusese să extindă capacităţile actualului adăpost canin până la 5.000 de locuri, prin investiţii de 2,9 milioane de lei în etapele II şi III. În condiţiile în care activitatea va fi delegată prin licitaţie, extinderea rămâne sub semnul întrebării, mai ales că în ultima perioadă autorităţile nu au mai fost deloc ferme în privinţa acestui subiect.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS