14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalStudenţi craioveni, în stagii de practică de câte 1.000 de euro

Studenţi craioveni, în stagii de practică de câte 1.000 de euro

Un număr de 450 de studenţi din Craiova şi Braşov au participat la stagii de formare practică atât la agenţii economici din ţară, cât şi la diverse firme din Austria. Rezultatele acestor stagii au fost prezentate ieri, în Aula „Buia“ a Facultăţii de Agronomie şi Horticultură, de profesori, studenţi şi chiar de agenţi economici, care au subliniat necesitatea de a continua formarea practică a cursanţilor.

În funcţie de programele de licenţă sau master pe care le frecventează, studenţii au desfăşurat stagii de practică la agenţii pentru sănătatea şi siguranţa alimentelor, în centre de cercetare independentă, la firme de proiectarea, furnizarea, instalarea şi punerea în funcţiune a panourilor fotovoltaice, la firme de vânzări, la organizaţii non-profit, la companii de dezvoltare durabilă, precum şi în domeniul antreprenoriatului. „Fiecare stagiu de practică s-a desfăşurat la standarde europene, iar costurile au fost destul de mari, de 1.000 de euro pentru fiecare student. Costurile au fost acoperite prin proiectul european POSDRU «Parteneriat transnaţional universităţi-întreprinderi pentru practica studenţilor», a spus profesorul Doru Talabă, de la Universitatea Transilvania din Braşov.

Este nevoie de oameni bine pregătiţi

În ceea ce priveşte derularea activităţii de practică, Gabriel Vlăduţ, directorul IPACIFAT Craiova, a precizat că atât la nivel local, cât şi internaţional, studenţii au avut parte de un schimb de experienţă. „În aceeaşi perioadă cu studentul pe care l-am avut în practică, am avut şi un tânăr din Paris, ceea ce a fost extraordinar, pentru că a avut loc un schimb de idei la nivel teoretic, practic şi antreprenorial. Acest proiect a reuşit să lege şcoala cu lucrurile practice prin care studenţii să poată învăţa cum văd firmele activitatea necesară după finalizarea studiilor. Am reuşit să aducem în Craiova şi metodologii internaţionale“, a precizat directorul IPACIFAT, Gabriel Vlăduţ. Practica este văzută şi de agenţii economici ca o necesitate. „Institutul pe care îl conduc are în prezent 50 de studenţi în practică, veniţi pe un acord-cadru semnat de universitate. Îmi face plăcere să spun că acest proiect nu se va finaliza aici şi va avea sustenabilitatea să continue şi în perioada următoare. Există o mare necesitate de a avea studenţi bine pregătiţi nu numai în teorie“, a subliniat directorul IPACIFAT.
De altfel, la seminar au fost prezenţi şi studenţi, care au povestit despre experienţa şi cunoştinţele dobândite. Pentru a pune cât mai bine în lumină importanţa practicii studenţilor, dar şi cum se pregătesc ei în străinătate, seminarul pe această temă se desfăşoară şi astăzi, în Aula „Buia“ a Facultăţii de Agricultură şi Horticultură.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS