27.8 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalLe Baron – by Chef Florin Dumitrescu

Le Baron – by Chef Florin Dumitrescu

140 de rezervări în mai puțin de 24 de ore. O terasă superbă, cu elemente de decor ambiental realizate de Anda Roman și Sorana Buzinschi, muzică live și atmosferă relaxantă. Așa se prezenta miercuri seară terasa restaurantului Le Baron din Craiova. Relansarea oficială a restaurantului și noul concept de smart dining propus craiovenilor de Master Chef-ul Florin Dumitrescu a avut ecou puternic în rândul iubitorilor de artă culinară. Încrezători în rafinamentul marca Le Baron, clienți vechi și noi au răspuns provocării de a încerca o experiență culinară complet nouă și s-au lăsat încântați de gusturile fresh ale verii și de preparatele culinare de excepție pregătite de Le Baron.
„Smart dining înseamnă, înainte de toate, mâncare corectă, definită de respectul pentru ingrediente și pentru reguli stricte de preparare. Un crevete prăjit timp de zece minute sau utilizarea semipreparatelor în bucătărie sunt exemple opuse ideii de smart dining. Conceptul înseamnă preț corect și gust bun, obținut exclusiv din produse proaspete, sosuri și dulcețuri făcute în casă, paste de casă, demi-glace și reducții, sau supe folosite ca bază pentru mâncăruri. Nu tolerăm nici o abatere de la regulă și sancționăm drastic orice angajat care nu respectă conceptul“, a declarat Chef Florin Dumitrescu.
De respectarea cu strictețe a regulilor, dar și de prepararea meniurilor ca la carte se ocupă Chef D’Artagnan, adică Alex Petricean, cel mai promițător și de încredere finalist Master Chef, sezonul 1, după cum declara Chef Florin. Remarcabil atât din punct de vedere al talentului culinar, dar și al pasiunii cu care prepară fiecare mâncare, D’Artagnan surprinde printr-o schimbare de atitudine, poziționându-se ca un excelent lider și dovedind cu succes capacitatea de a-i învăța pe cei din jur.  
Implementat în mai multe orașe din țară,  proiectul din care, începând de miercuri, face parte și restaurantul Le Baron, este unul de pionierat, îndrăzneț, dar cu mare potențial. Determinat să deruleze proiectul în cât mai multe orașe și interesat să cunoască tot mai mulți parteneri de încredere, Chef Florin își motivează alegerea: „Ne dorim să educăm consumatorii, dar, în primul rând, vrem să îi pregătim riguros pe cei care oferă servicii în domeniul restaurantelor și cateringului. În orașele din provincie, lucrăm cu exclusivități și îi alegem, după ce încercăm noi înșine oferta restaurantelor, pe cei mai buni. În Craiova, am ales Le Baron datorită deschiderii lor spre nou și pentru că am înţeles că un restaurant cu tradiție de 17 ani și, care a construit un brand, cu siguranță a făcut lucrurile corect și cu respect pentru clienții săi“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS