5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAdministratoare de asociaţie, anchetată pentru delapidare

Administratoare de asociaţie, anchetată pentru delapidare

O femeie, de 56 de ani, din Craiova, fostă administratoare, casieră şi contabilă a Asociaţiei de Proprietari nr. 13 Lăpuş-Argeş, a fost reţinută luni, după ce ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor Dolj au stabilit că a „tras“ din gestiune suma totală de 282.277 de lei.
GdS scria în ediţia din 29 ianuarie că Asociaţia de Proprietari nr. 13 Lăpuş-Argeş riscă să fie executată silit de Termoficare din cauza datoriilor lăsate de fosta administratoare Elena Stanciu.
Ieri, IPJ Dolj a comunicat că poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au încheiat luni cercetările şi au reţinut-o pentru 24 de ore pe Elena Stanciu, care este cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Anchetatorii au stabilit că, în perioada 2002-2011, timp în care a fost administratoare, contabilă şi casieră la Asociaţia de Proprietari nr. 13 Lăpuş-Argeş, „prin falsificarea documentelor de încasări, respectiv înregistrarea în mod intenţionat în registrul de casă zilnic a unor sume mai mici faţă de cele încasate pe bază de chitanţă, precum şi prin nepreluarea soldurilor zilnice, şi-a însuşit din gestiune suma de 282.277 de lei“.

Propunerea
de arestare preventivă, respinsă

Luni, după ce a fost reţinută, Elena Stanciu a fost dusă în arestul IPJ Dolj, iar ieri, a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. După audieri, procurorul a considerat că poliţiştii au strâns destule dovezi în acest caz şi au hotărât să o ducă pe femeie la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă. În jurul orei 16.00, judecătorii s-au pronunţat şi au dispus ca Elena Stanciu să nu părăsească localitatea de domiciliu timp de 30 de zile. Procurorii pot face însă recurs împotriva deciziei luate de Judecătoria Craiova.
În timpul cercetărilor făcute de poliţiştii doljeni, inculpata a achitat suma de 12.750 de lei din prejudiciul total, câte… 50 de lei pe lună. „Fosta angajată a crezut că va stinge debitul către asociaţie dacă plăteşte 50 de lei pe lună. Adică, avem nevoie de sute şi sute de ani ca să recuperăm banii?!“, se întreaba preşedintele Asociaţiei 13 Lăpuş-Argeş, Ion Ungureanu. Pentru achitarea prejudiciului total s-a pus sechestru asigurător asupra unui apartament al femeii, evaluat la suma de 220.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS